Politsei pidas Pilistveres noori ähvardanud mehe kinni

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm 16-17-aastast soome noort sattusid agressiivse mehe rünnaku ohvriks Pilistvere vaiksel peateel, poe ja kiriku vahelisel lõigul.
Kolm 16-17-aastast soome noort sattusid agressiivse mehe rünnaku ohvriks Pilistvere vaiksel peateel, poe ja kiriku vahelisel lõigul. Foto: Peeter Kümmel / Toomas Huik (montaaž)

Möödunud nädalal Viljandimaal Pilistveres relvataolise esemega soome noori ähvardanud 22-aastane noormees tuli täna hommikul kokkulepitud ajaks Viljandi politseisse ning ta peeti kuriteos kahtlustatavana kinni.

Praeguseks ei ole leidnud tõendust väide, et noormehel oleks tulirelv või et ta oleks sellega noori ähvardanud, kuigi politsei seda võimalust ei välista ning uurimine selles osas jätkub.

«Relvataolise eseme olemasolu või selle kasutamine avaliku korra rikkumisel vajab selles juhtumis veel tõsist kontrollimist,» ütles Lõuna prefektuuri politseimajor Veiko Järva. «Samas ei soovi ma kahtluse alla seada juhtumi tõsidust, sest ähvardamine ja vägivalla kasutamine ei ole mingil juhul aktsepteeritav ning tekitab hirmu nii ohvrites, kui laiemalt kogu ühiskonnas.»

Järva lisas, et vahejuhtumit, kus üks osalenu suutis politseinike kontrolli alt väljuda ning põgeneda, analüüsitakse ja järeldusi rakendatakse politsei töö parandamiseks.

Politsei on kriminaalmenetluse käigus kuulanud üle mitu tunnistajat ning juhtumi kohta on antud vastakaid ütlusi. Seepärast palub politsei kõigil, kes Pilistveres toimunut vahetult pealt nägid, kuid seni politseiga vestelnud ei ole, võtta julgelt ühendust Viljandi politseiga telefonil 433 8947 või operatiivnumbril 110.

Kui kõnealune turvatunnet kõigutanud juhtum kõrvale jätta, on Pilistvere rahulik piirkond, kus kuritegevuse tase madal ning avaliku korra raske rikkumine äärmiselt ebatavaline ja harv erand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles