Repliik: Näitusesaalid üllatavad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helgi Kaldma
Helgi Kaldma Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel nädalal pakkusid Viljandi näitusesaalid kaht üllatuslikku väljapanekut. Neist üht näeb Viljandi raamatukogus.


«Sakala» endine reporter Kristiina Vaarik, kes tegutses peaaegu aasta otsa vabatahtlikuna Saksamaal, tõi sealt kaameraga kaasa mitukümmend imeilusat fotot, mis ta siin suurendada ja seinapiltideks teha laskis. Tulemuseks kujunes Saksamaa esinduslik ülevaade. Sealjuures polnud piltnikul tarvitada mingit hirmkallist aparatuuri.



Teine üllataja oli Liza Sivas — ehmatavalt noor Peterburi kunstnik, pealtnäha uje tütarlaps. Kõik seinad on ta oma lennukaid maale täis pannud ja muist oli ülegi jäänud. Ta oli need teinud Pariisis aasta jooksul õpingute kõrvalt ning, olles teel Pariisist Peterburi, näitab ta neid oma isa kodumaal.



Kultuurimaja kohviku seintel olevad maalid on Liza Sivase esimene kunstinäitus. Aga väljaõppelt on ta keeleteaduse doktor.



Olen ette kindel, et täna on taas võimalus meeldivalt üllatuda: kell 15 avab meie enda kunstnik Monika Hint Viljandi kunstisaalis maalinäituse, mille üldpealkiri on «Teekonnalehed». Ühtlasi avatakse XIV Köleri päevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles