Meremuuseum saab kaks endist piirivalvelaeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalvelaev Maru lõpetas teenistuse tänavu talvel.
Piirivalvelaev Maru lõpetas teenistuse tänavu talvel. Foto: Küllike Rooväli / Postimees.

Siseministeerium annab kultuuriministeeriumi kaudu meremuuseumile kaks endist piirivalvelaeva, mida hakatakse eksponeerima Tallinna lennusadamas.

Kultuuriministeerium pöör­dus 12. juunil siseministeeriumi poole kirjaga, milles palus Eesti meremuuseumi taotluse alusel muuseumile üle anda teenistuse lõpetanud piirivalvelaeva PVL-106 Maru ja piirivalvekaatri PVK-002, selgub valitsuse korralduse seletuskirjast.

Aastal 1964 ehitatud piirivalvelaeva PVL–106 Maru sai piirivalve 27. jaanuaril 1995 Soomest ning see lõpetas teenistuse tänavu 31. jaanuaril. Aastal 1966 ehitatud piirivalvekaater PVK-002 on saadud 22. detsembril 1993 Rootsi rannavalvelt ning lõpetas teenistuse 13. detsembril 2010. Mõlemad on tehniliselt vananenud ja teenistusest välja arvatud.

Kultuuriministeerium peab komplektse varustusega aluseid lähiajaloo dokumenteerimise ning tehnikaajaloo seisukohalt tähtsaks, seepärast toetab siseministeerium kultuuriministeeriumi ettepanekut säilitada teenistuse lõpetanud laevu eksponaatidena Eesti meremuuseumi äsja renoveeritud ning külastajatele avatud lennusadamas.

Üleandmise, laevade veo ja ühe aluse kaldaletõstmise kulud katab kultuuriministeerium. Siseministeeriumile korralduse täitmisega kulutusi ei kaasne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles