Mulk ütleb okei asemel kik om kõrran

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhiline aur on Janne Järveltil esimesel juhataja-aastal läinud Mulgimaa sündmuste korraldamisele. Foto on tehtud teise Mulgi peo tule teekonnal läbi siinsete kihelkondade. Juhataja plaanib muuta instituudi kohalike seas tuntumaks ning alustada kodulehe korrastamisest.
Põhiline aur on Janne Järveltil esimesel juhataja-aastal läinud Mulgimaa sündmuste korraldamisele. Foto on tehtud teise Mulgi peo tule teekonnal läbi siinsete kihelkondade. Juhataja plaanib muuta instituudi kohalike seas tuntumaks ning alustada kodulehe korrastamisest. Foto: Meelis Sõerd

Seal, kus vanaema on nänn ja kask on kõiv ning asjadest mitte ei räägita, vaid kõneldakse, mitte ei proovi, vaid katsub iseteadlike mulkidega hakkama saada oktoobris ametisse valitud Mulgi kultuuri instituudi juhataja Janne Järvelt. 

«Nänn on vanaema, ega mina ei teadnud varem, et see on mulgikeelne sõna. Arvasin, et seda kasutab ainult meie pere,» ütles Janne Järvelt, kelle mõlemad vanaemad olid mulgid. Ta imestab seniajani, et kodus mulgi keelt ei kõneldud. Mõni väljend ikka oli käibel, aga toona ei olnud tal aimugi, et need olid murdekeelsed.

Copy
Tagasi üles