Uueveski igatseb uut peremeest

Hans Väre
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uueveskil riivavad silma niitmata rohi, lõhutud puitkonstruktsioonid ja ujumisbassein, mis meelitab suplejate asemel pigem botaanikuid.
Uueveskil riivavad silma niitmata rohi, lõhutud puitkonstruktsioonid ja ujumisbassein, mis meelitab suplejate asemel pigem botaanikuid. Foto: Kenno Soo

Uueveski puhkekompleks, kuhu kuuluvad kolm basseini, suur palkhoone ürituste korraldamiseks ning saunamaja privaatse terrassi ja tünnisaunaga, võiks olla tõeliselt meeldiv ajaveetmispaik. Praegu meenutab see aga pigem hüljatud talukohta.

Rinnakõrgune rohi, veetaimi täis ujumisbassein, riietuskabiin, mis lahti kangutatud laudade tõttu mingit privaatsust ei paku, ja kõikjal vedelev praht peletavad kunagisest kuulsast puhkekohast eemale isegi jalutajad, mis siis veel päevitajatest ja suplejatest rääkida.

Pilti ei muuda paremaks ka ulatuslikud kaevamisjäljed, kuid neil on vähemalt mõtet — savise pinnase all peitub uus jäme toru, mille linn lasi paigaldada, et vesi basseinide remondi ajal neist mööda juhtida.

Linnavalitsuse korraldusel on turvalisse kohta viidud ka piknikulauad, mida huligaanid lõkkematerjalina kasutasid, ja mõnest kohast heina niidetud.

Alghind üks euro

Puhkekeskuse kurva seisukorra on põhjustanud tõsiasi, et sellel pole juba mõnda aega olnud õiget peremeest. Suve algul kukkusid linna rentnikuotsingud tahtjate puudumise tõttu läbi, ehkki meer Loit Kivistiku sõnul oli enne konkursi väljakuulutamist kaks huvilist.

Sel nädalal teatas linnavalitsus uuest pakkumisest — sedakorda müüakse 25-aastast hoonestusõigust. Abilinnapea Rein Triisa jutu järgi annab hoonestusõigus uuele majandajale võimaluse võtta laenu või taotleda abiraha, mida kasutusse andmise puhul teha ei saaks.

Kuigi alghind on vaid üks euro, peab tulevane peremees arvestama kopsakate väljaminekutega. Näiteks tuleb tal järgmise aasta 1. juuniks korrastada basseinid, mis praegu on üpris lagunenud. Hoonestusõiguse ostja on kohustatud hoidma ujumiskoha rahvale tasuta avatuna juuni algusest septembri lõpuni ja pidama ala korras, kuid palju muud linn talle ette ei kirjuta.

Bassein on ujumiseks

Linnajuhtide lootusele seekord Uueveskile uus haldaja leida annab alust tõik, et selle vastu on huvi ilmutanud tuntud ujumis- ja allveesporditreener Õnne Pollisinski ning tema poeg, samuti ujumisspordiga tegelev Urmo.

Urmo Pollisinski kinnitas, et kompleks on neile silma jäänud, kuid ei soovinud veel avaldada, mida sellega teha plaanitakse. Seda, et üht vähestest Eestis leiduvatest 50-meetristest basseinidest soovitakse kasutada ujumiseks, ta siiski möönis.

«Aga kas see on sportlik ujumine või suplemine, selle jätaksin praegu lahtiseks,» lausus Pollisinski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles