Pikal tänaval algas oodatud remont

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pika tänava elanikud on remonti oodanud juba aastaid.
Pika tänava elanikud on remonti oodanud juba aastaid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kaks nädalat pärast töölepingu allkirjastamist jõudsid teemehed Pikale ja Lutsu tänavale, kus algas selle aasta ainus tänavaremont Viljandis.

Eile õhtuks oli Pika tänava mägi munakividest puhtaks roogitud.

Uueks saab Pika tänava 250 meetri pikkune lõik Ranna puiesteest Lutsu tänava nurgani. Lutsu tänavat parandatakse kogu pikkuses ehk 120 meetril.

Mõlemale tänavale ehitatakse uus põhi. Vahetatakse välja osa reovee- ja kanalisatsioonitorustikust, rajatakse sademeveetorustik ning pannakse uued valgustid.

Kuigi linnavalitsus kaalus mõtet katta kallakul kulgev Pikk tänav asfaldist tugevama betoonkiviga, laotakse muinsuskaitse nõudmisel tänav taas munakividest. Sama tehakse Lutsu tänaval. Kõnnitee osa tuleb punasest betoonkivist.

Kõige keerulisem ülesanne on laduda Pikal tänaval munakive nii, et need kallakul ilmastiku ja sõidukite mõjul paigast ei nihkuks.

Osaühingu TAVT juhataja Ivar Sova on öelnud, et remont neil tänavail pole lihtsate killast, aga samas pole see mitte midagi üle jõu käivat. «Oleme sellist tööd ka varem teinud,» lausus ta. «Alustame mõlemal tänaval korraga. Munakive hakkame laduma alt ülespoole.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles