Kitarrifestival avalikustas esinejad

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Septembri keskel Viljandis peetaval viiendal kitarrifestivalil astuvad üles muusikud Eestist, Soomest, Rootsist, Norrast, USA-st ja Brasiiliast. Esinevad Teemu Viinikainen Trio, Rune Mandelid, Lupa Santiago, The Fusion Bag, Lage Lund ja teised. Kavas on kaksteist kontserti.

Festivalile lisab vürtsi omanäoline ning erilise atmosfääriga kesköökontsert, mille annab Heiki Mätlik Viljandi vanas veetornis. Lavale astub Weekend Guitar Trio & Draamateatri Kitarristid, millesse kuuluvad Robert Jürjendal, Tõnis Leemets, Mart Soo, Mait Malmsten, Margus Prangel, Märt Avandi, Raimo Pass ja Indrek Kruusimaa.

Festivalinädala esimene pool on pühendatud Eesti ja Euroopa kõrgkoolidest kutsutud tudengitele, teine pool aga Eesti ja välismaa muusikutele. Töötoad kulmineeruvad tudengite soolonumbrite ja Festivali Kitarriorkestri kontserdiga.

Festivalinädalasse kuulub juba traditsiooniks saanud kitarrimeistrite päev, millel eesti pillimeistrid näitavad oma uusi instrumente ja annavad nõu, kuidas pilli eest hoolt kanda.

Festivali kunstiline juht Ain Agan kinnitas, et jätkub ka traditsioon anda välja Tiit Pauluse nimelist noore kitarrimängija preemiat, mis aitab ühel silmapaistval Eesti noorel talendil ennast kitarriõpingute alal täiendada.

Eelmisel aastal osutus väljavalituks Martin Matt.

Kontserdid on pärimusmuusika aidas, Viljandi kultuurimajas, nukuteatris ning Jaani kirikus. Mõnda kontserti on võimalik kuulata ka väljaspool Viljandit, sedapuhku näiteks Kuressaare džässiklubis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles