Vangla eksjuht läks kaitsepolitsei vastu riigikohtusse

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Reedik
Arvo Reedik Foto: Elmo Riig / Sakala

Kunagine Viljandi noortevangla direktor ja praegu Puiatu erikooli juhtiv Arvo Reedik vaidlustas riigikohtus korruptsioonitrahvi, mille kaitsepolitsei oli talle määranud iseendaga tehtud autotehingu eest.


Kaitsepolitsei määras Reedikule eelmisel aastal 7020-kroonise korruptsioonitrahvi, sest eelmise aasta märtsis oli ta vangla direktorina sooritanud tehingu, millega vangla kasutusrendis olnud Škoda Octavia omandiõigus läks üle talle kui eraisikule ning seda vähemalt 65 000 krooni odavamalt sõiduki turuväärtusest.

Riigikohus otsustas kolmapäeval võtta Reediku kaitsja vandeadvokaat Ants Nõmmiku kaebuse arutusele, ütles BNS-ile riigikohtu pressiesindaja.

Reedik ei ole rahul Tartu maakohtu 26. novembri otsusega, millega jäi jõusse talle määratud korruptsioonitrahv. Maakohus ei rahuldanud Reediku kaebust kaitsepolitsei Lõuna-Eesti osakonna otsusele tema karistamise kohta korruptsioonivastase seaduse sätete järgi Viljandi vangla direktorina toimingupiirangu rikkumise eest.

Samuti heitis kaitsepolitsei Reedikule ette, et ta jättis vangla juhina majanduslike huvide deklaratsioonis sama Škoda Octavia kajastamata.

Kohus nõustus täielikult kaitsepolitsei seisukohtadega, et Reediku tegevus endale eraisikuna auto soetamisel ei olnud seaduslik ja korrektne.

Eelmise aasta suvel sai Reedikust Puiatu erikooli juht. Reedik oli sellele ametikohale ainus kandidaat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles