Laadimispunktide rajaja saab tööd

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige rohkem elektriautosid on praegu Viljandi haiglal ja selle hoone juurde rajatakse ka üks laadimispunkt.
Kõige rohkem elektriautosid on praegu Viljandi haiglal ja selle hoone juurde rajatakse ka üks laadimispunkt. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sihtasutus KredEx kuulutas välja avaliku konkursi, et leida Viljandimaale elektri­autode laadimispunktide ehitaja.

Riigihankega otsitakse firmat, kes paneks Viljandi-, Põlva-, Pärnu-, Valga- ja Võrumaal paika elektriautode kiirlaadijad. Tööd hõlmavad ka vajaliku vundamendi ehitamist.

KredEx rajab 139 kiirlaadimispunkti, kuid hanked on regiooniti erinevad. Pakkumisi saab esitada 30. juulini. Eesti on kavas katta elektriautode laadimispunktidega nii, et neist moodustuks üleriigiline võrgustik.

Hiljemalt oktoobri lõpul valmib Viljandimaal kaheksa kiirlaadimispunkti, kus elektriautode omanikud saavad oma sõidukeid tankimas käia.

Viljandis on välja valitud Vabaduse platsi parkla, Olerexi tankla Metsküla teel ja autokeskuse Rael avalik parkla Tallinna tänava ääres.

Maakonnas saab edaspidi kiirkorras elektriauto akusid täita Viljandi haigla peahoone juures, Tänassilmas Jõeoru villa kõrval, Mustlas Konsumi parklas, Karksi-Nuias Pärnu maantee alguses bensiinijaama vastas parklas ja Kõo vallas Tallinna maantee äärses tanklas Võhma ristmiku lähedal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles