Paalalinna gümnaasium süvendas sõprust Saksamaaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa suursaadik Julius Bobingen andis eile Paalalinna gümnaasiumile üle Saksamaa välisministeeriumi partnerkooli tunnusplaadi „Partnerschul-Plakette“. Tunnusplaat tähistab, et Paalalinna kool on liitunud saksa partnerkoolide programmiga „Koolid – tuleviku partnerid”.
Saksamaa suursaadik Julius Bobingen andis eile Paalalinna gümnaasiumile üle Saksamaa välisministeeriumi partnerkooli tunnusplaadi „Partnerschul-Plakette“. Tunnusplaat tähistab, et Paalalinna kool on liitunud saksa partnerkoolide programmiga „Koolid – tuleviku partnerid”. Foto: Erakogu

Eile väisas Viljandi Paalalinna gümnaasiumi Saksamaa suursaadik Julius Bobinger, kes andis koolile üle Saksamaa välisministeeriumi partnerkooli tunnusplaadi „Partnerschul-Plakette".

Tunnusplaat tähistab, et Paalalinna kool on liitunud saksa partnerkoolide programmiga „Koolid - tuleviku partnerid".



Paalalinna gümnaasiumi õppealajuhataja Viive Tamm selgitust mööda kuulub Saksa välispoliitika hulka teiste riikide kultuuri- ja hariduspoliitika. „Koolidel on tähtis ülesanne tutvustada noortele saksa keelt ja kultuuri. Nii moodustub sõprade ja partnerite võrgustik," rääkis Tamm.



Eestist on selle algatusega liitunud 13 kooli.


Programmi „Koolid - tuleviku partnerid" autor ja käivitaja on Saksamaa välisminister Frank-Walter Steinmeier. Programmi eesmärk on luua ülemaailmne umbes tuhandet partnerkooli ühendav võrgustik, mida juhib Saksa välisministeerium. Toetavad institutsioonid on näiteks Saksa väliskoolide keskasutus, Goethe instituut ja kultuuriministrite konverentsi pedagoogiline vahetusteenistus.

„Loodame partnerkoolide programmi abil leida nii õpilastele kui õpetajatele täiendavaid õppimisvõimalusi. Soovime tugevdada noorte võimekust nii ülikooliõppeks Saksamaal kui ka erialases töös," loetles Tamm.

Näiteks kahekordistatakse Tamme sõnul Saksa partnerkoolide lõpetajaile täisstipendiumide arvu õppimiseks Saksamaal. „Loodame, et spipendium õnnestub saada ka mõnel meie kooli õpilasel," lausus õppealajuhataja.

DSD ehk Deutsche Sprachdiplom on rahvusvaheliselt tunnustatud keelediplom, mille eksami on sooritanud 37 Paalalinna gümnaasiumi õpilast. Viive Tamme sõnul soovib kool nii äratada noortes elavat huvi tänapäeva Saksamaa kultuuri vastu.

Pärast ametlikku osa toimus väike arutelu koos külaliste, kooli juhtkonna ning õpilastega, kes sooritavad DSD eksami. Suursaadik Julius Bobinger tundis sügavat huvi Paalalinna gümnaasiumi tegemiste ja õpilaste tulevikuplaanide vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles