Veebruaris ei kaotanud raha neli valda

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolga-Jaani vallavanem Kalevi Kaur (vasakul) ja Halliste vallavanem Andres Rõigas.
Kolga-Jaani vallavanem Kalevi Kaur (vasakul) ja Halliste vallavanem Andres Rõigas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljal Viljandimaa omavalitsusel õnnestus tänavu veebruaris tulumaksust saada rohkem raha kui mullu, samas võis lisaraha tulla koondamishüvitistest.


«Ühelt poolt võib muidugi põhjuseks olla asjaolu, et mullu palgad kerkisid ja neid pole tänavu vähendatud,» analüüsis Halliste vallavanem Andres Rõigas pisikest tõusu. «Pole aga välista­tud, et tegemist on koondamishüvitiste pealt saadud maksudega.»

Veebruaris said aastataguse ajaga võrreldes suurema summa tulumaksust lisaks Hallistele Karksi, Kolga-Jaani ja Viiratsi vald.

Kahe kuu kokkuvõttes on nimetatud valdadest kolm mullusega võrreldes miinuses, sest jaanuaris laekus raha neile tublisti vähem.

Rõigas selgitas, et varasematel aastatel on jaanuaris vallale tulnud summades olnud ka töötajate jõulupreemiatelt makstud maksud. «Tänavu sellist asja polnud.»

Kahe kuuga on mõnikümmend tuhat krooni enam suutnud oma eelarvesse saada vaid Kolga-Jaani ning Kõo vald. Mullusega võrreldes on aga kõige rohkem kaotanud Mõisaküla linn ja Abja vald.

Viljandi linn teenis mullu kahe kuuga tulumaksust 25,7 miljonit ning tänavu sama ajaga 24,6 miljonit krooni. Linna rahandusameti juhataja Milvi Helsteini sõnul on seda isegi 80 000 krooni enam, kui algul planeeriti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles