Haigekassa maksab perearstidele hea töö eest lisatasu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa maksab parimatele perearstidele kvaliteetse töö eest lisatasu.
Haigekassa maksab parimatele perearstidele kvaliteetse töö eest lisatasu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Haigekassa maksab juulis eelmise aasta hea töö eest lisatasu 398le Eesti perearstile kokku 1 192 055 eurot. Viljandimaa parimad perearstid olid mullu haigekassa kvaliteediindikaatorite alusel Anne Ladva, Maire Kaskpeit, Marju Metsur-Benzel ning Tiiu Mall Lutsar.

Haigekassa teatel on aastate lõikes on kõige paremad olnud Pärnu piirkonna perearstid. Läinud aastal osales kvaliteedi süsteemis Hiiumaa, Läänemaa, Pärnumaa, Raplamaa ja Saaremaa 109-st perearstist 102 ja hea tulemuse saavutas neist 71 protsenti. Viljandimaalt osales programmis 25 perearsti.

«Kuue aasta tulemused näitavad, et järjest enam on perearstid motiveeritud kvaliteediindikaatorite jälgimise süsteemis osalema ning on haiguste ennetamisel ning krooniliste haigete jälgimisel üha aktiivsemad,» kommenteeris tulemusi haigekassa juhatuse liige Mari Mathiesen.

Mulluste indikaatorite täitmise eest saavad tänavu lisatasu 53 protsenti osalenutest, mis on oluliselt suurem võrreldes tunamullusega, mil eesmärgi täitis 39 protsenti. Samuti on kasvanud nende perearstide arv, kes saavutas maksimaalse võimaliku tulemuse - ülemöödunud aastal oli neid 182, mullu juba 311. Lisatasu erialase lisapädevuse eest saab 106 perearsti.

Kvaliteedi lisatasu maksab haigekassa välja ühekordse maksena ning indikaatorite täitmise eest on perearstil võimalik saada kuni 3834,70 eurot. Lisaks suureneb hea ja väga hea tulemuse saavutanud perearstidel uuringuteks ja protseduurideks ettenähtud vahendite maht tänavu kolme protsendi võrra, mis keskmise nimistu puhul tähendab aastas 1716 eurot täiendavat uuringuraha.

Perearstide kvaliteediindikaatorite süsteemi arendab haigekassa koostöös Eesti perearstide seltsiga ning see rakendati 2006. aastal. Kvaliteediindikaatoriteks on tegevused, millega hoitakse ära haiguste ägenemine ja tüsistused. Jälgitakse haiguseid, mille mõju elanike tervisele ja suremusele on suurim ning mille osas on rahvusvaheliselt kinnitatud ennetava tegevuse tõenduspõhisus, nagu kõrgvererõhutõbi ja suhkruhaigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles