Kurgja kutsub käsitööpäevale

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme leiab Kurgjal Carl Robert Jakobsoni talumuuseumis aset traditsiooniline käsitööpäev, mis toob kokku huvilisi nii ümbruskonna käsitööringidest kui mujalt.

Carl Robert Jakobsoni talumuuseumi esindaja Pille Perneri sõnul algab käsitööpäev kell 11 loenguga «Kompositsioon — mis see on?». Seal jagab oma tähelepanekuid ja mõtteid Jakobsoni talumuuseumi peavarahoidja Inna Raud.

Kella 12—15 on kõigil võimalik osaleda endale meelepärastes töötubades. Mõnes toas tehtavat on võimalik lihtsalt uudistada, teises kätt proovida ning kolmandas saab uute kogemuste najal eseme valmis teha.

Töötubades, kus endale midagi kaasa saab valmistada, tuleb tasuda väike summa materjali kulu katteks, enamasti küsitakse üks euro.

Plaanis on varrastel lapilise koe kudumine, viikingi keti ja lõbusa ussikese tegemine, patsipaela punumine kolmel moel, taimedega lõngade värvimine, taaskasutuse teemadel nööbitegu, võtmehoidja valmistamine, süstikpitsi tegemine, suurel raamil tikkimine, puulusikate voolimine, seebitegu, lambapügamine ja vokil ketramine.

Päeva lõpul, kella 15—15.30 tehakse kokkuvõtteid ning plaane uueks aastaks.
Peale vaimutoidu saab rehes väikese tasu eest ka keha kinnitada.

«Tule kuulama, vaatama, õppima midagi uut ja jagama ka vana!» kutsus Pille Perner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles