Õpilased gümnaasiumikoha pärast muretsema ei pea

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ehkki eile õhtuks oli uues gümnaasiumis õppimise avaldus saatmata ligi kahekümnel abituriendil, ei pea viimased kartma, et selle esitamise ununemisel jäävad nad koolikohast ilma.

1. septembrist alustavad kõik linna gümnasistid õppetööd Viljandi gümnaasiumis. Selleks peavad nad enne sügise saabumist kooli kodulehel täitma aga elektroonilise avalduse.

Viljandi gümnaasiumi direktor Ülle Luisk rahustas, et kui mõnel jääb enne kooli algust avaldus saatmata, ei kao koht siiski kuhugi.

«Endiste gümnaasiumide kümnenda ja üheteistkümnenda klassi õpilastele on koht Viljandi gümnaasiumis automaatselt tagatud,» kinnitas direktor.

Avalduse peavad õpilased tema selgitust mööda esitama sellepärast, et ametlikult alustavad gümnasistid sügisest tööd uues õppeasutuses.

«Avalduste esitamise aeg kestab õppeaasta alguseni,» toonitas Ülle Luisk ning lisas, et septembris korrastatakse niikuinii koolis nimekirju.

Eile õhtuks olid uue kooli avaldused teele saatnud juba kõik tulevased üheteistkümnenda klassi õpilased, ning abiturientide seast oli laekunud 144 õpilase avaldused.

Põhjus, miks mõni pole avaldust täitnud, võib direktori arvates olla selles, et suviti reisitakse ringi ning ollakse Viljandist ja Eestist eemal.

Et kõik õpilased teaksid, mida nad peavad enne Viljandi gümnaasiumi õppima asumist tegema, on õppejuhtidega räägitud, et nad levitaksid suvel infot sotsiaalmeedias.

Endise maagümnaasiumi kümnenda klassi õpilane Tanel Säde saatis oma avalduse ära eelmisel nädalal.

«Info, et see on vaja esitada, sain klassijuhatajalt, interneti klassikommuunist ja klassikaaslastelt,» sõnas ta.

Lisaks avaldusele peavad Viljandi gümnaasiumi jõudma õpilaste dokumendid. Enamik gümnasiste ei pea selle pärast muretsema, sest endised õppeasutused toimetavad nende põhikoolitunnistused ise uude asutusse.

«Ainsana peavad vajalikud dokumendid tooma kohale endise Viljandi maagümnaasiumi õpilased. Seal jõuti tunnistustega tegeldes meist ette ning väljastati need õpilastele,» selgitas Luisk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles