Olümpiakoondisesse kuulub kolm Viljandimaa meest

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Israel
Märt Israel Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti olümpiakomitee tänase otsuse kohaselt sõidab Londonisse 34 sportlast, kelle seas on esialgu kaks Viljandimaa meest: sõudja Kaspar Taimsoo ja kettaheitja Märt Israel.

Varumehena kinnitati sõudjate koondisesse viljandlane Kaur Kuslap.

Olümpiakomitee otsustajate hulka kuulunud Viljandimaa spordijuht Ilmar Kütt teatas, et Kuslap sõidab Londonisse igal juhul. «Ta akrediteeritakse sportlasena ja peab valmis olema, et kui mõnel sõudjal juhtub midagi sellist, et ta ei saa startida, astub tema asemele,» selgitas Kütt. Samas tunnistas ta, et koondise huvides oleks kindlasti see, kui Kuslap ei peaks startima.

Praeguse seisuga on tõenäoline olümpiale sõitja ka Viljandist pärit odaviskaja Risto Mätas. Sel alal on viimane katsevõistlus pühapäeval.

Sportlasi abistava personali sekka on viljandlastest nimetatud rattamehaanik Ahto Puu, kes peab Londonis abistama nii Grete Treierit kui Rene Mandrit.

Eesti delegatsioon on 76-liikmeline ning sellesse kuulub 34 sportlast ning 42 treenerit ja taustajõudude esindajat. Koondis võib pühapäeva õhtul veel paari sportlase võrra suureneda.

Neli aastat tagasi peetud Pekingi olümpial võistles 47 Eesti sportlast. 2004. aasta Ateena mängudel oli võistlustules 42, 2000. aastal Sydneys 33, 1996. aastal Atlantas 45 ning 1992. aastal Barcelonas 38 eestlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles