Riik tahab pakkuda suurte linnade juures elektriautode lühirenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riiklik sihtasutus Kred­Ex kuulutas välja riigihanke, millega otsib operaatorfirmat 30 elektriauto lühirendi korraldamiseks Tallinna ja Tartu piirkonnas.

See teenus pakuks huvilistele võimalust teha elektriautoga lühikesi sõite. Plaani järgi peaks renditeenus käivituma järgmise aasta algul.

Elektriautode ELMO programmi juht Jarmo Tuisk ütles, et elektriauto soetamine on paljudele seotud riskidega. «Soovime anda inimestele lihtsa ja mugava võimaluse omal käel järele proovida, mida elektriautoga sõitmine ja selle laadimine õigupoolest tähendab.»

Riigihanke tingimuste kohaselt peab operaatorfirma pakkuma Tallinna ja Tartu lähipiirkonnas renditeenust vähemalt kolmel aastal, maksimaalselt 2017. aasta lõpuni. KredEx hangib ise elektriautod ja annab need kasutada operaatorfirmale, kes tagab sõidukite hoolduse, kindlustuse ja ühtlase kättesaadavuse kogu teenuse osutamise piirkonnas.

Lühirendi puhul (inglise keeles car sharing) rendivad inimesed auto minuti- või tunnipõhiselt. Kui mõni sõiduk on vaba, saab mobiiliga selle ukse avada ja ilma võtmeta mootori käivitada. Tasutakse auto kasutamise aja järgi. Elektriautode lühirendi tingimused ja hinnapaketid selguvad aasta lõpuks.

Teenusepakkuja peab varustama sõidukid süsteemiga, mis võimaldab neid mobiilse andmesidevõrgu vahendusel avada ja sulgeda ning signalisatsiooni alla panna. Samuti peavad olema tagatud võrgupõhine akuinformatsiooni jälgimine ja auto positsioneerimine igal ajahetkel.

Pakkujal peab olema kolm aastat kogemust mootorsõidukite pargi haldamises, autode hoolduses ja remondis ning sõiduautode renditeenuse osutamises lõpp­tarbijatele.

Hankele saab pakkumisi esitada 6. augustini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles