Suure-Jaanis tuleb laulu- ja tantsupidu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

7. juulil koguneb Suure-Jaani valla rahvas neljandat korda ühisele laulu- ja tantsupeole, mille moto on «Veel pole kadunud kõik».

Kontserdi läbiv teema on Johannes Aaviku 1930. aastal avaldatud kirjatöö, milles kurdetakse, et endiste laulupidude väärtused on hakanud kaduma ja asemele on astunud hulk pahesid. Suurejaanilased on 82 aastat hiljem võtnud nõuks need arvamused ümber lükata.

Kokku tuleb 519 lauljat, tantsijat ja pillimeest, 35 neist on külalised Paidest.
Päev algab kell 11 esinemistega vabalaval kohviku Arturi Juures terrassil. Seal astuvad vaatajate ja kuulajate ette Sürgavere laulu- ja tantsulapsed, Suure-Jaani line­-tantsijad, laulja Kreete Mägi ja bigbänd Suure-Jaani.

«Need kollektiivid, kes laulu- ja tantsupeole olemuselt ei sobi, saavad üles astuda vabalaval,» selgitas üks korraldajaid, Suure-Jaani vallavalitsuse avalike suhete spetsialist Leili Kuusk.

Kell 12 avatakse kultuurimajas käsitöö- ja kunstinäitus. Oma tööd on välja pannud valla rahva- ja kultuurimajade käsitööringide naised, kunstinäitusel saab aga vaadata valla koolide õpilaste tehtut.

Laulu- ja tantsupeo rongkäik algab kell 16 Lembitu platsilt, järgneb kontsert lauluväljakul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles