Karksi-Nuia linna servas asub Piiri talu, mille peremees Lembit Kaljura kasvatab põllul peaasjalikult kapsaid. Uus ports nuikapsaid oli juuni lõpuks küpseks saanud ja ootas turule viimist. Kaubeldes jagab Piiri talu pererahvas ostjatele meelsasti ka nõuandeid, kuidas köögiviljadest põnevaid roogi valmistada.
Karksi-Nuia linna servas asub Piiri talu, mille peremees Lembit Kaljura kasvatab põllul peaasjalikult kapsaid. Uus ports nuikapsaid oli juuni lõpuks küpseks saanud ja ootas turule viimist. Kaubeldes jagab Piiri talu pererahvas ostjatele meelsasti ka nõuandeid, kuidas köögiviljadest põnevaid roogi valmistada. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Aasta oli raske. Lembit Kaljura tegi kahele hektarile käsitsi kartulimädaniku tõrjet. Vagude vahel loksus vesi ja hoia selle eest, et see kummikuservast sisse ei voola. Rasked ajad on aga Piiri talu peremehele meelt mööda — siis on ta ikka suuremat kasumit saanud.

«Mida keerulisem on aasta taime kasvuks, seda rohkem see mulle meeldib. Teistel ei pruugi siis põllupidamine hästi välja tulla, aga minul tuleb,» ütles ta.

Copy