«Kuldliiga» toob tippude paraadi

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kuldliiga» on kolmel aastal pakkunud tugevate jõuproovi ning meelitanud staadionile pealtvaatajaid.
«Kuldliiga» on kolmel aastal pakkunud tugevate jõuproovi ning meelitanud staadionile pealtvaatajaid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kergejõustikusarja «Bigbank Kuldliiga» peakorraldaja loodab täna õhtul Viljandi staadionil näha ligi 3000 pealtvaatajat, et pakkuda neile 16 riigi sportlaste ponnistusi.

Viljandi suurima publiku hulgaga tippspordivõistlusel võib lisaks Eesti tippudele ning paljude lähimaade sportlastele näha eksootiliste riikide võistlejaid. Nii hüppab siin kaugust mees Bermuudalt ning 100 meetrit sprindib Kariibi mere saarte Saint Kittsi ja Nevise esindaja.

Tugevad külalised

Paar välisvõistlejat kuulub omal alal maailma hooaja edetabeli esikümnesse. Nii on odaviskaja Oleksandr Pjatnitsja selles arvestuses viies ning kaugushüppaja Veronika Šutkova kuues. Mehhiko kaugushüppaja Luis Rivera jääb napilt kümne seast välja.

Kõige tulisem heitlus võib tänasel kergejõustikuõhtul tulla odaviskes, kus astub üles neli eesti meest, kellel kõigil on vähemalt võimalus pääseda olümpiale. Favoriit on Viljandist pärit Risto Mätas, kellel on ette näidata parim tulemus ja Euroopa meistrivõistluste kümnes koht.

Samas on korraldajad teinud talle kodustaadionil võitmise äärmiselt keeruliseks. Soosik on äsja lõppenud Euroopa meistrivõistlustel viienda koha saanud Oleksandr Pjatnitsja, kes «Kuldliiga» peakorraldaja Mati Lillialliku ennustuse kohaselt võib täna visata 88 meetrit.

Neid sportlasi, kes üritavad Viljandis olümpianormi täita, on Mati Lillialliku jutu järgi hulgaliselt. «Mitte ainult Eesti sportlased ei jahi normi,» selgitas ta. Eesti meestest tõi ta normijahtijate seas lisaks odaviskajatele välja kolmikhüppajad Igor Sjunini ja Jaanus Uudmäe ning sprinter Marek Niidu, kes tahab üle joosta kehtiva Eesti rekordi.

Hea rajakate

Viljandis on kolmel viimasel aastal staadioni publikut täis meelitanud kaks jõuproovi aastas. Need on ümber Viljandi järve jooks ning «Kuldliiga» etapp.

Mati Lillialliku sõnul kiidavad sportlased Viljandi uut staadioni, sest siin on nende kinnitusel väga hea atmosfäär ja rajakate. Varasemate võistluste põhjal võib siin eriti häid tulemusi oodata kaugus- ja kolmikhüppes ning odaviskes.

«Kuldliiga» Viljandi etapp on sarja viimane võistlus enne olümpiamänge. Järgmine etapp on kavas juba augusti lõpul.

Loe ka lk 10

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles