Esimene festival läks korda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimasel festivalipäeval oli BMX-ide pargisõidu finaal, mis kujunes kogu ürituse tõmbenumbriks.
Viimasel festivalipäeval oli BMX-ide pargisõidu finaal, mis kujunes kogu ürituse tõmbenumbriks. Foto: Hegert Toomsoo

Kui üldjuhul teatakse Viljandit folgikeskusena, siis peagi võib linna iseloomustada ka ekstreemspordikohana. Sellisele võimalusele avasid tee rulasõitjatest ja trikiratturitest sõbrad, algatades rahvusvahelise festivali «ONE Viljandi Bash».

«Esimest korda tegime midagi nii suurt ja pika eeltööga, kuid kohapeal toimis kõik nagu valatult,» lausus 16-aastane peakorraldaja Kris Süld.

Festival kestis viis päeva ning selle jooksul said oma oskusi näidata rulatajad, BMX-rattaga sõitjad ja tõuke­rattahuvilised nii Eestist kui mujalt. Lisaks oli festivali kavas rannajalgpallivõistlus. Seda pidas noor korraldaja mõnusaks sissejuhatuseks.

«Rannajalgpallivõistluse plaan tekkis juba eelmisel suvel. Tookord jäime idee teostamisega hiljaks, kuid nüüd oli seda hea festivali kavasse tuua,» põhjendas Süld ning lisas, et mängu korraldamist toetas ka see, et tänavu on Viljandi jalgpalliklubi Tulevik 100. aastapäev.

Viie päeva populaarseimaks alaks kujunes BMX-ide pargivõistlus. Huvi ei kahandanud ka laupäevast võistlust saatnud vihmasabin. Ülejäänud neljal päeval vihma ei sadanud ning korraldaja sõnul oli ka hea ilm üks faktoreid, mis aitas üritusel laabuda.

Kris Süld sõnas, et festivalil oli üle 80 osaleja, kellest 12 olid välismaalt. Ta rääkis, et kõige kaugem ekstreemspordihuviline oli tulnud Prantsusmaalt.

Küsimusele, kui keeruline on kutsuda välismaa sõitjaid esimest korda aset leidvale festivalile, vastas Süld, et see on vaevarikas ettevõtmine. «Samal ajal toimusid ka võistlused Saksamaal ja Lätis,» rääkis ta. «Viljandi festivalil osalenud välissõitjad saime nõusse hea jutu ja sõbralikkusega.»

Noormees oli ka varem üritusi korraldanud, kuid mitte nii suuri. Selleks andis tõuke äsja valminud Viljandi rulapark. Eeltööd hakkas ta tegema juba märtsis.

Küsimusele, kas esialgne ekstreemspordifestival oleks võinud piirduda ka kodumaiste osalejatega, vastas Süld, et kindlasti mitte. «Kas korraldada suurelt või üldse mitte,» sõnas ta kindlalt. Viis päeva oli tema arvates festivalile paras pikkus.

Rahvusvahelist üritust plaanitakse korraldada ka järgmisel aastal. Kuidas miski peaks siis välja nägema, on veel vara arutada, kuid plaanis on võistluskoha juurde rajada telkimisala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles