Arvamusliidrite lõuna innustab lahendusi otsima

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullusel arvamusliidrite lõunal avaldas teiste hulgas arvamust ettevõtja Jaak Sulg.
Mullusel arvamusliidrite lõunal avaldas teiste hulgas arvamust ettevõtja Jaak Sulg. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa päevaleht «Sakala» ja Euroopa Parlamendi infobüroo Eestis korraldavad reedel pärimusmuusika aidas arvamusliidrite lõuna.


Teemal «Mis teeb kriisist võimaluse?» arutlevad Euroopa Parlamendi liige Siiri Oviir, ettevõtja Rein Kilk ja aktsiaseltsi Viljandi Metall juhatuse liige Jaak Sulg. Arutelu juhivad «Sakala» peatoimetaja Eve Rohtla ja arvamustoimetaja Rannar Raba.



Otsus võtta arutuse alla just majanduse teema sündis ajalehe peatoimetaja sõnul kiiresti, nagu ka mõte kutsuda osalema kohalikke ettevõtjaid. «Keerulisem oli sõnastuse leidmine,» nentis Eve Rohtla.



Et mitte halamist ja kirumist omalt poolt süvendada, otsustasid lehetegijad anda päevateemale positiivse varjundi ning kutsuda inimesi üles nägema raskes olukorras uute arenguteede lävepakku.



«Isegi kui me vastuseid ei leia, oleme üheskoos mõtteid vahetanud ja ehk aitab see meil plaanidega edasi minna,» jätkas peatoimetaja.



Sama meelt on ettevõtja Rein Kilk, kes võttis «Sakala» kutse arutelul esineda varmalt vastu. «Praegune aeg vajab tõesti ühist analüüsi,» kinnitas ta.



Ettevõtja Jaak Sulg osaleb arvamusliidrite lõunal teist korda. «Ootan avatud aktiivset diskussiooni,» ütles ta, lisades, et iga raskuse ületamine annab positiivse emotsiooni, mille nimel tasub pingutada.



Juhtmõtte valikut ajendas ka ajakirjanike tähelepanek, et ükskõik millisest valdkonnast kirjutades jõuavad nad viimasel ajal majandusraskusteni, sest elatustaseme langus ja tööpuudus puudutavad inimesi üha rohkem ja isiklikumalt.



Samas hakkavad lehelugejad kriisist kõnelevatest uudistest väsima. Seega aitaks arutelu innustav suund leida ajakirjanikel viisi, kuidas peegeldada päevasündmusi lootustandvas võtmes.



«Sakala» korraldab arvamusliidrite lõuna teist korda. Mullu oli selle teema «Millega Viljandimaa seljatab ülejäänud Eesti?» ja peaesineja oli president Toomas Hendrik Ilves. Oma mõtteid avaldasid ka Euroopa Parlamendi liige Andres Tarand, mulgi asja ajaja Alli Laande ja pärimusmuusika keskuse juht Ando Kiviberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles