Mikk Vaaks tegi Prantsusmaal avastardi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Vaaks
Mikk Vaaks Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Prantsusmaa amatöörklubi Apoge Cycliste eest pedaaliv Viljandi rattaklubi kasvandik Mikk Vaaks tegi pühapäeval hooaja esimese võistluse Blaye 105-kilomeetrisel võidusõidul.


Viljandi rattaklubi treeneri Marek Johansoni sõnul kujunes sõidu keskmiseks tunnikiiruseks 41 kilomeetrit tunnist.

Sõideti viiekilomeetrisel ringil, millel oli ka üks järsem, ligi 300-meetrine tõus. Johanson andis teada, et kuna sõidu ajal oli ilm tuulevaikne ja rada lai, võeti rünnakuid ja grupist lahtirebimisi ette enamasti tõusudel.

Arvukatest rünnakutest hoolimata püsis peagrupp lõpuni koos ning selles oli ka Mikk Vaaks.

«Mees jõudis oma sõnul olla aktiivne ja rünnakutega kaasa minna ning üritas ka viimasel kilomeetril eest saada, see aga aga ei õnnestunud ja grupifinišiks enam jalga ei jagunud,» vahendas Johanson jalgratturi sõidujärgset kommentaari.

Järgmise stardi Prantsusmaal teeb Vaaks eeloleval pühapäeval.

Viljandi jalgrattaklubi kasvandik Mikk Vaaks sõitis amatöörklubi Apoge Cycliste juurde treenima jaanuari keskel, kahel varasemal aastal on ta sõitnud seal teises amatöörmeeskonnas Team Europ Weldom.

Klubi Apoge Cycliste asub Bordeaux' ja Cognaci linna läheduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles