Suure-Jaani peatänav saab uueks

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaanis Jaama tänaval käivad mastaapsed ehitustööd. Juunikuust kuni oktoobri lõpuni tuleb kohalikel elanikel leppida ebamugavustega.
Suure-Jaanis Jaama tänaval käivad mastaapsed ehitustööd. Juunikuust kuni oktoobri lõpuni tuleb kohalikel elanikel leppida ebamugavustega. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kui mullu läbis Suure-Jaanis täieliku uuenduskuuri Köleri tänav, siis tänavu saavad uueks Tallinna ja Olustvere poolt linna tulev 800-meetrine Jaama tänav.

Maanteeameti tellimusel paigaldatakse sademevete kanalisatsioon ning viiakse maa alla elektri- ja sideliinid. Sõidutee saab paekillustikust alusele kahekihilise asfaltbetoonkatte, mõlemale poole sõiduteed tulevad korralikud kõnniteed ning viimaks paigaldatakse uued liiklusmärgid.

Kokku on nendeks töödeks maanteeametil ette nähtud 846 000 eurot. Vald annab keskkonnainvesteeringute keskuselt saadud abist 34 000 eurot tänavavalgustuse paigaldamiseks. Selleks, et maa alla saaks korralik vee- ja kanalisatsioonisüsteem, kulub 362 000 eurot.

Kolmapäeval oli vana maantee juba üles kaevatud ning tööd käivad täie hooga. 80-aastane Oskar Põldmaa seisis kepile toetudes kodumaja väraval ja oli üsna morn, sest oma jõududega ta hoovist välja ei pääsenud.

«Kui oleksin teadnud, poleks autot õue ajanudki. Olen invaliid ning tahan Tallinna sünnipäeva pidama minna,» selgitas ta. Tee-ehitajad lubasid ta siiski oma masinatega läbi ehitustandri aidata.

Maanteeameti lääne regiooni ehitusosakonna peaspetsialist Reet Ortus möönis, et teetööde ajal võib suurejaanilastel tekkida õuest väljapääsemisega raskusi. «Peatöövõtja peab tagama kohalikele elanikele liikumisvõimalused ning neid tööde seisust teavitama, aga selge on see, et igal hetkel igast väravast sisse sõita ei saa, eriti torustike ehitamise ajal, sest tegemist on väga sügavate kaevikutega.»

Ortus ütles, et amet loodab elanike mõistvale suhtumisele, ning soovitas probleemide korral esmajoones objekti töödejuhi poole pöörduda. «Aga loomulikult on maanteeameti Viljandi esindus ja Suure-Jaani vallavalitsus alati valmis inimeste probleemidele lahendust otsima,» lisas ta.

Jaama tänava uuendustööd peavad olema lõpetatud 20. oktoobriks ning ehitajateks on riigihankes ühiselt osalenud Valga Teede ja Tallinna Teede aktsiaselts. Vee- ja kanalisatsioonisüsteeme ehitab alltöövõtja Suja Ehitus.

Suurejaanilased Juta ja Heino Aavik leidsid ehitusest rääkides, et on hea, kui asjad edasi liiguvad ja midagi tehakse.

«Loodame, et inimestele hiljem kõik liiga kalliks ei lähe,» nentis Juta Aavik. «Vee hinda on juba tõstetud ning kanalisatsiooni eest tuleb ka rohkem maksta. Üksikutel pensionäridel on niigi väga raske.»

Suure-Jaani vallavanem Tõnu Aavasalu ütles, et kahtlemata on uue peatänava korrastamine vallakeskusele tähtis. Samas avaldas ta kahetsust, et tänavu ei jagu maanteeametil raha,  uuendamaks Tallinna tänava 1,7-kilomeetrist lõiku Vändra teeni. Et vald rajab kogu linnas vee- ja kanalisatsioonitorustikku, on seegi tänav osaliselt üles kaevatud. Uue katte see lõik saab, aga põhjalikku uuendust mitte.

«Tegelikult oleks selle uuendamine meile väga oluline, sest siin asub linna keskväljak, mille haljastamisega ei ole meil praegu võimalik edasi liikuda,» märkis Aavasalu. Samuti peaksid õpilased gümnaasiumi lähistel saama käia mööda kõnniteed, kuid praegu seda pole.

Maanteeameti Lääne regiooni peaspetsialist Allan Allik tõdes, et paraku on riigi antavad ressursid piiratud. Järgmise suurema objektina on kavas tööd alustada Kolga-Jaani keskasulas, kus praegu pole kõnniteid sootuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles