Holstres valmiv jook kihutab vormelirajale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fat Burneri pudelid, mida Liiwi Heliisi laomees Väino Kõverjalg aluse peal lattu veab, on veidi teistsuguse kujundusega kui need, mida vormelisarja abil Euroopas müüma hakatakse. Ent kõik seda nime kandvad joogid on valmistatud Holstre tehases.
Fat Burneri pudelid, mida Liiwi Heliisi laomees Väino Kõverjalg aluse peal lattu veab, on veidi teistsuguse kujundusega kui need, mida vormelisarja abil Euroopas müüma hakatakse. Ent kõik seda nime kandvad joogid on valmistatud Holstre tehases. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel hooajal hakkavad vormelisarjas GP2 kümnete miljonite inimeste pilgu all võistlema kaks autot, mida kirjab Liiwi Heliisi Holstre tehases valmiva joogi Fat Burner logo.


Fat Burner on algaval hooajal meeskonna Racing Engineering peamine toetaja ning meeskond kannab nime Fat Burner Racing Engineering.



Hoolimata sellest, et joogi väljatöötaja ja tootja on Liiwi Heliis, pole vormelisõitjate suursponsor Viljandimaa tootja ise, vaid tema koostööparner Tone Tea. Mullu suvel sai see osaühing endale õiguse turustada Fat Burnerit kogu maailmas välja arvatud üheksa riiki, kus jooki müüb valmistaja ise.



«Nad nägid toote potentsiaali ja on valmis sellesse investeerima,» sõnas Liiwi Heliisi tegevjuht Toomas Sumeri.



Tone Tea osanik Margus Reinsalu, kes «Äripäeva» andmetel kuulub kümne rikkama eestlase hulka, nimetas GP2 sarja väga atraktiivseks turundusmeetmeks.



Et Racing Engineering on Hispaania meeskond, näeb Tone Tea selle toetamises võimalust, kuidas eeskätt Hispaania turgu vallutada, kuid teleekraani vahendusel jõuab Viljandimaal valmiva joogi nimi ka teistes maades kümnete miljonite inimesteni.



«Vormelisari rändab mööda Euroopa riike ja muudab Fat Burneri kaubamärgi kogu



Euroopas nähtavaks,» rääkis Toomas Sumeri. «Seetõttu mõjutab ta kindlasti neidki turgusid, kus me ise müügiga tegeleme.»



Fat Burner ehk eesti keeles rasvapõletaja on sportides rasvu põletada aitav jook, mida Liiwi Heliisis valmistatakse alates 2004. aastast. Praegu tehakse seda 100 000 — 150 000 pooleliitrist pudelit kuus ning enamik toodangust turustatakse Eestis.



Autoajakirjanik Toomas Vabamäe hinnangul on GP2 sõitjate kvaliteedilt maailmas teine ringrajasari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles