Linna peaarhitekt otsustas lahkuda

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varsti seitse kuud Viljandi peaarhitektiks olnud Margus Maiste ei tea veel, millal on tema viimane tööpäev praeguses ametis. See oleneb sellest, kui kiiresti suudetakse leida tema asemik.
Varsti seitse kuud Viljandi peaarhitektiks olnud Margus Maiste ei tea veel, millal on tema viimane tööpäev praeguses ametis. See oleneb sellest, kui kiiresti suudetakse leida tema asemik. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi linnavalitsus otsib veidi üle poole aasta linna peaarhitekti kohal töötanud Margus Maistele asemikku, sest too on otsustanud tagasi pealinna kolida.

«Lahkun isiklikel põhjustel,» vastas Margus Maiste küsimusele, mis pani teda vähem kui seitse kuud tagasi vastu võetud kohast loobuma.

Tööga oldi rahul

Üleeilsel linnavolikogu istungil nimetas Viljandi linnapea Loit Kivistik Maiste lahkumise põhjusena asjaolu, et tema disaineriharidusega abikaasa ei leidnud Viljandis tööd. Margus Maiste ei soovinud seda kommenteerida. Ta toonitas, et tema lahkumine pole mingil moel seotud ametialaste aspektidega.

Kõnealune otsus ei sündinud tema kinnitust mööda kergelt. «Mul ei olnud häid valikuid,» sõnas ta.

Viljandis teenistuses oldud aja jooksul kulges koostöö eri osalistega Margus Maiste ütlemist mööda tõrgeteta.

«Minu seisukohast vaadatuna läks kõik väga hästi,» lausus ta.

Millal on tema viimane tööpäev praeguses ametis, pole veel selge. «Mul on linnavalitsusega kokkulepe, et enne tuleb leida peaarhitekti kohale uus inimene,» ütles Maiste.
Viljandi linnapea Loit Kivistik kinnitas, et peaarhitekti lahkumise teade tuli talle üllatusena. Margus Maistele kui peaarhitektile andis Kivistik ühesõnalise kiitva hinnangu. «Väga,» vastas meer küsimusele, kuidas ta

lahkuva ametniku tööga rahule on jäänud.
Töökuulutuse uue peaarhitekti leidmiseks saatis Viljandi linnavalitsus välja esmaspäeval, kandidaatide avaldusi oodatakse 7. juuliks.

Nõudlik ametikoht

Loit Kivistik ei soovinud ennustada, kas uus peaarhitekt õnnestub leida esimese korraga. Viljandi endine linnapea, praegune linnavolikogu liige Malle Vahtra, kelle meeriks olemise ajal samuti peaarhitekt vahetus, teab aga oma kogemuse põhjal öelda, et uue inimese palkamine võib keeruliseks osutuda.

«Vähemalt siis, kui mina linnapea olin, oli uue peaarhitekti leidmine väga raske ülesanne,» rääkis Vahtra. «Kuid ma olen Loit Kivistikuga sel teemal vestelnud ning ta ütles mulle, et ajad on muutunud.»

Kui Viljandi eelmine peaarhitekt Marko Männik lahkus, leiti sobiv kandidaat esimesel korral. 2004. aastal, mil samalt ametikohalt taandus Ilona Merzin, tuli korraldada aga kaks konkurssi, sest esimesel korral esitas kandideerimiseks avalduse vaid üks inimene ja tema tunnistati peaarhitekti kohale ebasobivaks. Ka teisel korral laekus üks avaldus, Marko Männiku oma.

Malle Vahtra selgituste järgi peaks kõnealuse ameti pidajal olema kunstniku hing, kuid tal peaks olema ka bürokraadile omaseid iseloomujooni, et suuta vajaduse korral linnavalitsuse liikmete tahtmistele vastu seista.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles