VÄLISMAA

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameeriklased põgenevad tulekahju eest

Ameerika Ühendriikide lääneosas möllavad maastikutulekahjud, mida soodustab keskmisest kõrgem õhutemperatuur. Põlengud on enda alla võtnud enam kui 2400 hektarit. Ohvritest seni teateid ei ole.

Colorado Springsi linnast põgenes tulekahju kartuses 32 000 inimest. Colorado Springs asub saja kilomeetri kaugusel osariigi pealinnast Denverist.

Kreeka president lendab turismiklassis

Kreeka delegatsioon lendab Euroopa Liidu tippkohtumisele Brüsselisse tavalennuga turismiklassis, nende hulgas ka 83-aastane president Karolos Papoulias. Nii soovib riigipea kokkuhoiuks eeskuju näidata.

Papoulias on juba varem teatanud, et loobub 280 000 euro suurusest aastapalgast.
Presidendiamet on Kreekas pigem sümboolne ning tavaliselt ei osale president rahvusvahelistel kohtumistel. See kord on siiski erandlik, sest peaminister Antonis Samaras taastub silmalõikusest ega saa Brüsselisse sõita.

Hillary Clintonil täitus Lätis visiidijuubel

USA välisminister Hillary Clinton saabus eile Lätisse, mis on sajas riik, mida ta on alates välisministriks saamisest külastanud.

Välisministeeriumi andmeil on Clinton teinud 70 välisreisi ning veetnud reisides 337 päeva, neist 73 päeva lennukis. Ametnike sõnul on Clinton külastanud rohkem riike kui ükski tema 66 eelkäijast.

Alustanud 2009. aastal Jaapanist, on Clinton käinud ka mitmes eksootilises riigis, nagu Paapua Uus- Guineas.

Riiasse saabus Clinton, et kohtuda Läti presidendi, peaministri ja välisministriga. Tema järgmine sihtkoht on Venemaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles