Bussijaam teeb läbi uuenduskuuri

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omanikud tahavad muuta aegunud ruumikorraldusega bussijaama linna visiitkaardiks.
Omanikud tahavad muuta aegunud ruumikorraldusega bussijaama linna visiitkaardiks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi bussijaam läheb kuuks ajaks remonti, osa kauplusi vahetab kohta ning toidupood pani uksed lõplikult kinni.

Bussijaamahoone omanikfirma, aktsiaseltsi Viljandi Centrum arendusjuht Riho Maisa ütles, et kui hoone 2001. aastal ehitati, kavandati sinna äridele üle viieteistkümne boksi, aga ajapikku on ärid kasvanud ning ruumilahendus vajab uuendamist.

Remont puudutabki tema sõnul bussijaama avalikku ruumi ehk peaaegu tervet alumist korrust: ootesaali ning ärisid, millest osa kohta vahetab.

«Bussiga linna saabujaile on bussijaam Viljandi visiitkaart ja soovime, et see jätaks meeldiva mulje,» lausus Maisa. «Tahame muuta bussijaama nüüdisaegsemaks, et siin oleks mugav ja hea olla. Tulevikus on kavas remontida ka hoone fassaad.»

Kui palju praegune uuendamine maksma läheb, seda ei soovinud arendusjuht avaldada.

Maisa hindas, et 2. juulil algavad tööd kestavad kuu aega ning vahepeal on ilmselt ka selliseid päevi, mil sõitjad peavad bussi väljas ootama. Kolimise tõttu on osa ärisid mõnel õhtul varem suletud. Piletikassa ning pakkide saatmine ja vastuvõtt töötavad samas kohas ka remondi ajal.

Jäädavalt pani bussijaamas uksed kinni toidupood Spar Express, äri suleti eile.

Kõnealuse kaupluse juhataja Anne Mikson ütles, et kui bussijaam poleks remonti läinud ning Spar Express oleks saanud endistel renditingimustel jätkata, oleks pood ilmselt edasi töötanud.

Riho Maisa lisas, et ilmselt tuleb selle poe asemele uus äri. Milline täpselt, ei soovinud ta esialgu öelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles