Kauplusbuss naaseb Lõuna-Viljandimaale

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Lõuna-Viljandimaal hakkab tänasest taas sõitma kauplusbuss, mis loodab ellu jääda tänu kolme valla abile.


Kaks kuud tagasi lõpetas Abja tarbijate ühistu kauplusbussi sõidud, sest need olid talle kulukad ja kahjulikud. 12 aastat kauplusbussiga mööda külasid ringi sõitnud Viivika Voit otsustas seepeale asja oma õlule võtta ja täna asub buss taas tavapärasele teekonnale.



Abja vallavanema Peeter Rahneli sõnul sõidab buss tänasest täpselt sama marsruuti, millega inimesed on aastate jooksul harjunud. Ettevõtjat toetavad Halliste, Abja ja Karksi vald, makstes igaüks 3000 krooni kuus ning et põhjalikku remonti vajanud buss liikuma saaks, aitas Abja vald ettevõtjat veel 25 000 krooniga.



Rahneli sõnul on bussi väga vaja, sest Läti piiri ääres on ka selliseid külasid, kus pole poodi ja kuhu liinibussid ei käi. «Laatre kandist tõime vallabussiga inimesi vahepeal korra nädalas Abja-Paluojale poodi,» selgitas vallajuht.



Ettevõtja Viivika Voidi sõnul läbib buss igal tööpäeval sada kilomeetrit lagunenud külateid ja teeb 20—40 peatust. Kliente on päevas poolesaja ringis.



Täna ja neljapäeval sõidab buss Halliste vallas, kolmapäeval Karksi ning esmaspäeval ja neljapäeval Abja vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles