Priit Talves edestas ülejäänud eestlasi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Talves
Priit Talves Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandlane Priit Talves lõpetas Rootsis korraldatava maailma mainekaima suusamaratoni Vasaloppeti parima eestlasena 29. kohaga.


Ta kulutas 90-kilomeetrise distantsi läbimiseks aega 4:17.29, jäädes võitjale, rootslasele Daniel Tynellile alla ligi kuus ja pool minutit.



Esimest korda Vasa-loppetil osalenud Talves oli oma sooritusega rahul.



«Varem polnud ma sedavõrd pikka võistlusmaad sõitnud ja mul polnud vähimatki ettekujutust, kui kaua ma vastu pean. Kartsin ära vajuda nagu Tartu maratonil. Sellepärast ei püüdnudki ma algul liidritega sammu pidada,» kõneles ta. «Sõidu lõpul pigistasin endast aga kõik».



Suusataja väitis, et tundis ennast rohkem kui neli tundi kestnud sõidu ajal hästi.


«Päris rasket hetke polnudki. Kõige enam vaeva nõudis grupile järelesõitmine pärast metsapeatust,» rääkis ta.



Tartu maratoni ja Vasaloppetit võrreldes hindas Talves Eesti võistluse rajareljeefi veidi raskemaks, ent kokkuvõttes pidas siiski Rootsi pikamaasõitu vaevanõudvamaks.



«Rootsis pole selliseid teravaid tõuse nagu Eestis, see-eest on sealsed tõusud väga pikad. Ja kõige raskem on muidugi üle nelja tunni rajal olla — Tartu maratoniga võrreldes ikkagi tund aega kauem,» arutles ta.



Kui Tartu maratonil jäi Talves oma sõnul janusse, siis Rootsis töötas rajateenistus tema heaks laitmatult.



«Abimehed olid meie enda klubist ning kõik toimis ladusalt,» lausus Sparta spordiseltsi kuuluv suusataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles