Ugala saab suvega sooja katte

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala katuse soojustamisega loodetakse saada kümneprotsendiline küttekulude kokkuhoid.
Ugala katuse soojustamisega loodetakse saada kümneprotsendiline küttekulude kokkuhoid. Foto: Kenno Soo

Läinud nädala esmaspäeval algas Ugala teatri soojustamine, töö plaanitakse lõpetada septembri keskpaigas.

Teatrimaja energiasäästlikumaks muutmiseks kulub 511 293 eurot, mis on saadud saastekvootide müügist.

Ehitustöid alustati 4000 ruutmeetri suuruse katuse soojustamisest. Hoone surnuaiapoolsete akende ja uste uuendamine algab kuu või poolteise pärast ning samal ajal vahetatakse elektripirne. Hiljem rekonstrueeritakse õhkkardinad. Uue näo saab ka lava valguspark, kus 410 prožektorist on plaanitud välja vahetada 200 ning pannakse paika moodne valguspult.

Kõigi nende tööde järel peaksid küttekulud vähenema ligi kümme protsenti. Objektijuhi Andres Rohtla sõnul muudab projekti eriliseks see, et avalikkusel on ehituse vastu suur huvi.

Ugala teatrijuht Hillar Sein ning Riigi Kinnisvara aktsiaseltsi kommunikatsiooni- ja turundusjuht Madis Idnurm kinnitasid, et ehitustöödega ollakse graafikus ning need ei sega teatrit. Hillar Sein ei osanud veel öelda, millal saavad paika valguspult ning lubatud 200 prožektorit.

30. juulini on Ugala suvepuhkusel ning suvelavastusi hakatakse näitama augustis. Olustvere mõisa reheküünis etendatakse «Ööhaigrut» ning Männimäe külalistemajas koguperelavastust «Tuul pajuokstes». Teatrimajas saab etendusi näha 14. septembrist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles