Sadu andis ennast teedel tunda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAKALA01: VILJANDI, EESTI, 25NOV08
Lumine maantee Viljandimaal. Traktor ja auto.
Foto: Aivar Aotäht / Sakala
SAKALA01: VILJANDI, EESTI, 25NOV08 Lumine maantee Viljandimaal. Traktor ja auto. Foto: Aivar Aotäht / Sakala Foto: AIVAR AOTÄHT/SAKALA

Ööl vastu laupäeva maha tulnud lumi halvendas teeolusid maakonnas märgatavalt.


Viljandi meteoroloog Ülle Murro rääkis, et tugevam lumesadu algas reede keskööst ja kestis hommikul kella viieni. Edasi jätkus nõrk sadu väikeste vahedega kella poole kümneni. Kui reede hommikul mõõdeti lumikatte paksuseks 13 sentimeetri, siis järgmisel hommikul saju lakates oli lume paksus 23 sentimeetrit.

Lääne teedekeskuse Viljandimaa esinduse juhtivspetsialisti Allan Alliku sõnul võib teemeeste tööga nädalavahetusel rahule jääda. Teed said erinevatele seisunditasemetele määratud ajaga korda.

«Esmaspäeval oli sõidetavus riigimaanteedel hea, vaid väiksemad teed vajasid laiendamist: seal tuli lumevalle kaugemale serva lükata,» ütles Allik.


Aktsiaseltsi Mulgi Reisid liinitöö osakonna juhataja Kalju Heinleht ütles, et laupäeval oli teeolud bussijuhtidele keerulised, sest suuremad teed olid puhastatud, kuid väiksemad lumised.

«Midagi head polnud, teed olid nagu ikka lumesaju järel,» lausus Heinleht.

Reede õhtul juhtus Karksi-Nuias Mulgi Reiside liinibussiga õnnetus. Sõiduauto kaotas lumesegusel teel juhitavuse, kandus vastassuunavööndisse ning põrkas ühissõidukiga kokku. Laupäeval õnnetusi ette ei tulnud.

Laupäeval algas riigimaanteedel uus lepinguline teehooldeperiood. Viljandimaale tuli igapäevasteks hooldetöödeks ja perioodiliseks teeparandusteks 48 miljonit krooni. Nimetatud summa on lõppenud perioodiga samas suuruses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles