Ringhäälingu juht tahab paremat sisu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Raadio ja televisiooni uue maja unistuse maha matnud Eesti rahvusringhäälingu (ERR) juht Margus Allikmaa ütles usutluses «Postimehele», et nüüdsest läheb kogu aur paremale sisule.

Allikmaa sõnul sai talle aasta tagasi selgeks, et uut maja ei pruugi tulla.

«Lõpetasime juba läinud aastal kulutuste tegemise. Projekt on ju valmis. Äkki on võimalik seda kümne aasta pärast kasutada,» lausus ta. «Iga projekt tuleb viia seisu, milles see on võimalik maha müüa. Olemas on maa, detailplaneering ja projekt — see on tohutu väärtusega! Senine töö ja raha pole sugugi maha visatud! See on kindlasti väärt rohkem kui seni kulunud 3,45 miljonit eurot.»

Tema jutu järgi tuleb nüüd rohkem tähelepanu pöörata sisule. «Häid ajakirjanikke on juurde vaja,» tõdes ta. «Kunagi telliti meilt teine telekanal ja räägiti, et teeme 80 miljoni krooni eest korraliku programmi. Nüüd see kanal ei tööta. Lõpmatuseni ei saa kordusi näidata, vaid tuleb toota head programmi. Piinlik juba, ausalt öeldes. ETV 2 tuleb paremini rahastada.»

Tema sõnul on kolm aastat olnud külmutatud kümme protsenti alandatud palgad. «Kuid see on primitiivne jutt, et palkade tõstmiseks on raha tarvis. Pigem on küsimus motiveerimises. Töötajaid on juurde vaja, sest mõne inimese koormus on juba üle mõistuse suur.»

Allikmaa märkis, et väliskorrespondente võiks olla rohkem. «Berliinis näiteks võiks olla. Samuti võiks kaameraga korrespondent olla Viljandis.»

Tema arvates peab ajakirjanikel olema aega. «Aega minna teemaga süvitsi. Mitte suruda peale oma agendat ja jätta saatekülaline kuulamata,» lausus ta. «Peab olema viisakas, hooliv ja kuulama inimest, kelle oled stuudiosse kutsunud. Tarvis on rahulikumaid saateid, ettevalmistust, et saatejuht ei peaks end kogu aeg küsimustega kaitsma. «Jüri Üdi klubis» on hea ajakirjanduse alge näha.»

ERR-i juhi sõnul on vaja ka rohkem teledraamat — meelelahutust, millel on sõnum, nagu «Õnne 13».

«Kõik see vajab inimesi, raha ja julgust ebaõnnestuda. Sest raha on kogu aeg vähe, kogu aeg on sund tabada kümnesse,» rääkis ta. «Kardetakse ebaõnnestuda. Ja enne kui saade on sissetöötatud, enne kui vaatajad jõuavad harjuda, võetakse see kehva reitingu pärast eetrist maha. Meil peaks olema raha, et ebaõnnestuda. Et vaadata, milline projekt hakkab tööle, milline mitte.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles