Noore Tantsu festival algab eelprogrammiga

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algab Viljandis kümme päeva kestev Action Theateri koolitus, mida annab selle meetodi looja Ruth Zaporah. Ühtlasi juhatab see sisse 20. Noore Tantsu festivali ehk Notafe.

Ruth Zaporah tegutseb enamasti oma kodumaal USA-s. Sel aastal on tal seljataga kolmepäevane koolitus Berliinis. Ameeriklanna ainus pikem koolitus Euroopas algab täna Viljandis. Action Theateri meetodi kasutajate hulk on Eestis järjest kasvanud ning seda on siin tutvustanud näitleja ja lavastaja Andres Noormets.

«Action Theater on improvisatsioonilise füüsilise teatri treeningu- ja etendusmeetod,» kirjutatakse selle kodulehel. Tegemist on peaaegu 30 aastat arenenud praktikaga.

Pühapäeval, 8. juulil kell 20 algab etendus «Witches, won­ders and words. Improvisations from the outer world». Ruth Zaporah tähistab selle etendusega oma 75. sünnipäeva. Lisaks juubilarile astuvad lavale Sten Rudström Saksamaalt ja Andres Noormets Eestist.

Action Theateri kümme päeva kestev töötuba ning etendus juhatavad sisse 9. juulil algava Notafe põhiprogrammi. Oodata on taas õpetajaid Saksamaalt, Hollandist, Soomest, Jaapanist ja mujalt. Tulemas on neid, kes on siin juba mitu aastat käinud, ning ka päris uusi, kes on siin esimest korda. Etendused on kavas igal õhtul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles