Veebruar oli sademetega kitsi

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAKALA01: VILJANDI, EESTI, 04FEB09
Talv. Lumi. Vaade Viljandi järve jäält Huntaugu nõlval asuvale Viljandi lumepargile, kus parasjagu töötab traktor.
Foto: Aivar Aotäht / Sakala
SAKALA01: VILJANDI, EESTI, 04FEB09 Talv. Lumi. Vaade Viljandi järve jäält Huntaugu nõlval asuvale Viljandi lumepargile, kus parasjagu töötab traktor. Foto: Aivar Aotäht / Sakala Foto: AIVAR AOTÄHT/SAKALA

Veebruari sajuhulgaks jäi vaid 23 millimeetrit ehk 68 protsenti veebruari tavapärasest keskmisest, mis on aasta teiste kuunormidega võrreldes niigi kõige väiksem.


Lisaks lumele sadas teralund, jäänõelu, lörtsi, vihma ja esines udu ning sompa. Viljandi meteoroloog Ülle Murro ütles, et kui eelmisel aastal õnnestus mõõta lumikatet ilmajaama vaatlusplatsil kuuel hommikul, siis nüüd püsis lumi maas terve küünlakuu.

Minimaalne lumikatte paksus oli 5 sentimeetrit 10.-12. veebruarini ja maksimaalne 24 sentimeetrit kuu viimasel päeval.

Ülle Murro rääkis, et kuu keskmiseks temperatuuriks kujunes -5 kraadi, mis on täpselt pügala võrra soojem, kui on aastakümnetega normiks kujunenud.

Kõige soojem oli kuu 8. päev, mil Viljandi ilmajaam mõõtis maksimumiks 2,8 kraadi ning Pärnu fikseeris Eesti soojatipuks 3,4 kraadi.

Kõige külmem oli küünlakuu esimene päev, mil Väike-Maarja mõõtis selle talve külmarekordiks -23,1 ja Viljandi ilmajaama termomeeter näitas -20,5 kraadini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles