Maavalitsus jätab bussifirma 1000 eurost ilma

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Number 2 buss neljapäeval Järve tänava peatusesse ei pääse.
Number 2 buss neljapäeval Järve tänava peatusesse ei pääse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Juuli algul jätab maavalitsus linnaliinidel tegutsevale bussifirmale maksmata 1000 eurot toetust, sest firma vedas sõitjaid bussiga, mis ei tohtinuks üldse tänaval liigelda.

Trahvi määramise aluseks olnud intsident juhtus 28. aprillil, kui politsei sai vihje, et liinil number 10 sõidab buss, millel pole kehtivat ülevaatust. Buss tabati Viljandi haigla juures ning selgus, et sellele olid külge kruvitud ühe teise bussi registreerimisnumbrid.

Juhtunu suhtes algatati väärteomenetlus ning politsei määras numbrite ümberkruvimise eest vastutuse enda peale võtnud ATKO Gruppi kuuluva bussifirma MTG Viljandi osakonna liinivedude juhile Tõnu Naarile rahalise karistuse. ATKO Grupi juhataja Margo Tomingase sõnul töötab Naar ettevõttes küll edasi, kuid pole enam liinivedude korraldaja.

Trahviraha võetakse riigi abist maha

Liinivedude korraldamisega tegelev maavalitsus otsustas ettevõttele määrata sellise teo eest 1000 eurot trahvi. See summa arvatakse maha juuli algul MTG-le makstavast riigi toetusest. Kui suur riigi dotatsioon sel kuul on, ei osanud maavalitsuse ametnikud eile öelda.

«Maksame dotatsiooni kvartali kaupa ning see sõltub piletitulust ja läbitud kilomeetritest,» selgitas maavalitsuse ühistranspordi spetsialist Eva Sisask. Tänavu esimese kvartali eest maksti firmale toetust 43 853 eurot ning piletitulu teenis MTG samal ajal veidi üle 78 000 euro.

Viljandi linnaliinidel toimetaval MTG-l on maavalitsuse andmetel tänavu bussidega tõrkeid olnud 15 korda. Firmale on tehtud kolm ettekirjutust ning viimasega neist kaasnes trahv. Maavalitsusega sõlmitud leping näeb ette, et kolmanda ettekirjutusega võib firmale määrata ligi 2000 euro suuruse trahvi.

Margo Tomingase sõnul pole firma võtnud veel seisukohta, kas trahviga nõustuda või mitte. Kui MTG leiab, et talle on liiga tehtud, võib ta otsuse Tartu halduskohtus vaidlustada.

Maavalitsus vigadega ei lepi

Viljandi maavalitsuse arengu- ja planeeringutalituse juht Kaupo Kase selgitust mööda on maavalitsuse eesmärk turvaline ja kvaliteetne sõitjate vedu.

«Ühistranspordi hea kvaliteet ning inimeste turvalisus ongi saavutatud tänu sellele, et oleme vigade suhtes leppimatud,» lausus ta.

Kase jutu järgi pole pärast aprilli lõpul juhtunud intsidenti Viljandi linnaliinidel bussidega rohkem muret olnud. «Asi pole sugugi hull,» kinnitas ta, kuid lisas, et inimesed ootavad väga heal tasemel bussiliiklust.

Viljandimaal on bussiliinid jagatud kolme rühma. Linnas ja Põhja-Viljandimaal veab sõitjaid aktsiaselts MTG ning Lõuna-Viljandimaal osaühing Automen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles