Kaks koledas seisus tänavat läbivad uuenduskuuri

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikal tänaval on kohati raske aru saada, et seal lookleb ka kõnnitee.
Pikal tänaval on kohati raske aru saada, et seal lookleb ka kõnnitee. Foto: Elmo Riig / Sakala

Teisipäeval kell 13 allkirjastavad Viljandi linnapea Loit Kivistik ning ehitusfirmade TAVT juhataja Ivar Sova ja P.K. juht Peeter Kuusik raekojas Lutsu ja Pika tänava remondilepingu.

Pikk tänav uueneb 250 meetri pikkuselt, Ranna puiesteest kuni Lutsu nurgani. Lutsu tänaval võetakse remont ette kogu pikkuses ehk 120 meetril.

Tööde tegemiseks sõlmib linnavalitsus järgmisel nädalal lepingu osaühingutega TAVT ja P.K. Riigihanke võitnud kahe firma ühispakkumus jäi hankemenetluses konkurentideta. Remont läheb maksma 398 959 eurot. Lisaks linnavalitsuse soovidele seab oma piirangud muinsuskaitseamet ning arvestades Pika tänava järsku olemust läheb kahe tänava kordategemiseks tavapärasest rohkem raha.

Majandusameti juhataja Reevo Maidla rääkis, et mõlemal tänaval võetakse üles praegune auklik kate ja ehitatakse uus põhi. Remonditakse ka tee all olev veetrass ning rajatakse sadeveetorustik. Seda küll mitte tänavate kogupikkuses, sest osaliselt juhitakse sadevesi ära tee kõrvalt.

Mõlemal tänaval vahetatakse välja valgustus ning osalt reovee- ja kanalisatsioonitorustikust.

Kuigi linnavalitsus kaalus mõtet katta kallakul kulgev Pikk tänav asfaldist tugevama betoonkiviga, laotakse muinsuskaitse nõudmisel tänav taas munakividest. Sama tehakse Lutsu tänaval. Kõnnitee osa tuleb punasest betoonkivist.

Nagu Maidla hindas, on kõige keerulisem laduda Pikal tänaval munakive viisil, et need kallakul ilmastiku ja sõidukite mõjul paigast ei nihkuks, vaid korralikult pidama jääksid.

Osaühingu TAVT juhataja Ivar Sova nentis, et remont neil tänavail pole lihtsate killast, aga samas mitte midagi üle jõu käivat.

«Oleme sellist tööd ka varem teinud,» lausus ta. «Alustame mõlemal tänaval korraga. Munakive hakkame laduma alt ülespoole.»

Sova kogemust mööda võib kivide ladumist takistada tugev vihm. Ehitaja üritab iga tööpäeva lõpuks juba maha laotud kivid kuiva seguga kinni pressida, et need paigast ei nihkuks.

Sova lisas, et remondi tõttu tuleb mõneks ajaks liiklus sõidukitele sulgeda, aga enne räägitakse see linnavalitsusega läbi.

Remont Pikal ja Lutsu tänaval peab olema lõppenud hiljemalt 19. oktoobriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles