Triatleedid stardivad Viljandi rannas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu seitsmendat korda Viljandi järve ääres peetav Mulgi-Jaani triatlon tuleb korraldajate hinnangul kõige kõrgema tasemega, sest starti on oodata ka eelmise olümpia kaheksandat meest.

Homme peetava võistluse korraldaja Sander Sebastian Agur teatas, et Viljandis kavatsevad startida kaks tuntud Venemaa triatleeti, eelmiste olümpiamängude kaheksanda koha omanik Igor Sõsojev ja praegu Otepääl treeniv Nikolai Obuhhov.

Eesti tuntumatest triatleetidest on osalemisplaanid korraldaja väitel Aleksander Latinil, Priit Ailtil ja Mart Suurkivil.

Viljandis peetaval triatlonil on tavapäraselt kolm starti. Esmalt alustavad lapsed, kes ujuvad 100 meetrit, sõidavad rattaga viis kilomeetrit ja jooksevad 1,5 kilomeetrit.  Harrastajatele ja noortele on kavas distants, mis koosneb 250 meetrist ujumisest, kümnekilomeetrisest rattatiirust ja kahekilomeetrisest jooksust.

Põhidistantsil tuleb 750 meetrit ujuda, 20 kilomeetrit rattaga sõita ja viis kilomeetrit joosta. «Jooksu osa on meil küll lühike, aga ekstreemne,» tunnistas korraldaja. Osalejatel tuleb võistluse lõpuks
viie kilomeetri jooksul turnida üles Trepimäest, lossimägede kõige järsemast nõlvast ning Huntaugumäest.

Lapsed alustavad võistlust Viljandi rannas homme kell 10 ning põhidistantsi start antakse kell 12.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles