Soomaa otsib viiendat vikatimeest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Loodushuviliste inimeste vabatahtlik mittetulunduslik ühendus Soomaa sõprade selts otsib 7. juulil taas parimat vikatimeest.

Traditsiooniline võistuniitmine leiab aset laupäevasel päeval Tipu külas Kaabaka sauna juures. Vikatimeeste hindamist juhib peakohtunik Sulev Viies, kes võitis vikatimehe tiitli 2009. aastal. Kohapeal hinnatakse niitmise kvaliteeti ning lisapunkte on võimalik saada sobiva riietuse eest.

Ürituse eestvedaja Tõnis Kortsu sõnul on tegemist pereüritusega ning korraldajad eeldavad, et osalejad on varem vikatiga niitnud. Nagu eelmistel aastatel, oodatakse ka seekord 10—15 võistlejat.

«Soomaa vikatimeheks» nimetatavat võistlust hakati korraldama selleks, et vikatiga niitmise oskust alal hoida ja levitada. «Vanade tegevuste vastu huvi kasvab,» nentis Korts ning lisas, et tulevikus on oodata ürituse laienemist.

Osavõtjate arv on piiratud ning vajalik on eelregisteerimine Soomaa kodulehel www.soomaa.net.

Tulijatel palutakse autod jätta Tipu kooli juurde või Tipu teele nõnda, et need ei segaks liiklust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles