Maakaitsepäev tutvustab kaitsjate tööd

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaanilaupäeval kutsub Suure-Jaani huvilisi maakaitsepäevale, kus saab lähemalt teada meie kaitsjate ja abistajate tööst.

Nagu teatas Viljandi maavalitsus, on kella kümnest hommikul Suure-Jaani lauluväljaku ümbrus ja kesklinn politsei, päästeameti, Kaitseliidu ning Punase Risti päralt. Avatakse relvanäitus. Suure-Jaani vald pakub laada- ja kultuuriprogrammi.

Pärastlõunal saavad soovijad tasuta sõdurisuppi. Kell kaks viib rongkäik Lembitu platsile, kus võetakse vastu president Toomas Hendrik Ilvese süüdatud võidutuli.

Maavalitsuse pressiteenistuse vahendusel ütles maavanem Lembit Kruuse, et kõik kodanikud saavad kaasa aidata Eesti julgeoleku ja kaitsetahte arendamisele.

«Turvalisus ei koosne ainult sõjalisest jõust. See on meie inimeste tahe midagi ise, omal algatusel korda saata kodukoha, keskkonna, kultuuri — oma riigi heaks,» rääkis ta.

Päästeameti Lõuna päästekeskuse Viljandimaa päästepiirkonna juhataja Jüri Soovik ütles, et päästjad näitavad, kuidas aidata uppumisohtu sattunud inimest. Uppujat etendab üks päästja ja tema ametikaaslased tõttavad appi.

Huvilistele tutvustatakse päästmiseks vajalikku varustust ning selgitatakse, kuidas ja millele tuleb uppuja abistamisel tähelepanu pöörata. Kuival maal saavad nii noored kui vanad uudistada Suure-Jaani päästjate sõidukeid ning sellega kaasas käivaid seadmeid.

Koos päästjatega annab oma panuse Punase Risti meeskond, kes tutvustab, kuidas uppujat elustada. Ülevaade antakse ka teistest esmaabivõtetest.

Viljandi politseijaoskonna juht Alvar Pähkel lubas, et kui ilm seda soosib, sõidab tema kohale politseirolleriga. Huvilised kuulevad politseiniku igapäevatööst ning näevad, mida peidab endas politseiauto.

Nii nagu teised ametkonnad, on ka politseil plaanis väike esinemine, aga Pähkel ei soovinud sellest rohkem rääkida, et üllatusmomenti mitte ära rikkuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles