Hiinlased käisid Energia talus teed joomas

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teel Tallinnast Riiga tegi hiinlaste turismigrupp läinud nädalavahetusel lõunapausi Energia talus ning uuris sealseid vaatamisväärsusi.
Teel Tallinnast Riiga tegi hiinlaste turismigrupp läinud nädalavahetusel lõunapausi Energia talus ning uuris sealseid vaatamisväärsusi. Foto: Aivar Siim

«Tundus, et hiinlastele meeldis meie juures väga,» rääkis mandariinimaa turistide külaskäigust Navesti jõe äärse ravimtaimetalu peremees Aivar Siim. «Nad olid lustlikud ja uudishimulikud.»

Natuke varem Tallinna vanalinnas kõndides olevat turistid giidi sõnutsi tülpinud olemisega paistnud. «Tundub, et maaelu on neile hoopis põnevam,» lisas Siim.

Energia talus uurisid hiinlased ravimtaimevälju ja maitsesid nendelt pärit jooke. «Meie teed jõid nad suure mõnuga. Osa külalisi ostis hulga teepakke ning päris, kuidas meilt hiljem lisa tellida saaks,» kõneles Siim. Inglise keelt hiinlased eriti ei rääkinud, aga tõlgi abiga said asjad aetud.

Veel käisid kauged külalised Energia talu vaatetornis ning sõitsid Navesti jõel paadi, kanuu ja mootorparvega.

Viimati mainitu on talu uus atraktsioon, mida peremees ise juhib. Samuti astusid hiinlased talu teemajja ning tegid tutvust eestlaste saunakommetega.

25-liikmeline turismigrupp jõudis Viljandimaale Tallinna reisifirma Estonian Holidays kaudu. Lennuk maandus Helsingis ning külalised tutvuvad peale Tallinna Riia ja Vilniusega. Kui mujal antakse neile hiina toitu, siis Energia talus tuli leppida kartuli, liha ja piimaga. «Tundus, et see meeldis neile,» lausus peremees.

Aivar Siim on viimastel aastatel käinud mitu korda Hiinas messidel Energia talu teesegusid tutvustamas ning müügivõimalusi uurimas. «Tundub, et minu mitme aasta töö on vilja kandmas. Viimaks on hiinlased ise hakanud siia jõudma,» avaldas ta rahulolu ning lisas, et sel suvel on tallu oodata veel mõnda sealset turismigruppi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles