Mustla trikitajad asustasid Lustaia

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekstreemsportlased valmistasid rattaid Lustaia avamiseks ette nädalaid.
Ekstreemsportlased valmistasid rattaid Lustaia avamiseks ette nädalaid. Foto: Erakogu

Viljandi trikiratturite ja kahe bändi hoogsa esinemisega avati eile Mustla laululava platsil projektiraha abiga valminud rulapark.

Tarvastu gümnaasiumi vahetus läheduses asuva laululava maa-ala kasutamise mitmekesistamiseks valminud park sai mulgipärase nime Lustaid.

«Skate-park pole sobilik nimi meie rulapargile,» ütles Tarvastu vallavanem Alar Karu. Nime leidmiseks oli Tarvastu vallavalitsus abi palunud Ilmamaa kirjastuselt. Teine nimevariant oli Tritsuaid.

Avamisõhtul pakkusid meelelahutust Soomest pärit noorte rokkbänd SixStar Suicide, kes oli avaldanud soovi üritusel osaleda, ja Mustla ansambel Under The Glory, kes oli edukalt võistelnud «Viljandi bändiliigas».

Kohal olid ka mittetulundusühingu Mikromulk BMX- ja tõukeratturid. Viljandist pärit noored sõitsid kordamööda rampe ja kaldteid pidi, pakkudes pealtvaatajatele silmarõõmu ja teravaid elamusi.

Tarvastu valla majandusnõunik Rein Antoni sõnul on tervele Mustla laululava kvartalile kehtestatud detailplaneering ning lisaks ekstreemspordipargile rajatakse sinna korralik mänguväljak. Veel pole teada, millal algab laululava rekonstrueerimine, detailplaneering on selleks juba tehtud.

Rulapark rajati kahes osas. Ettevalmistustööd läksid maksma 46 602 eurot ning atraktsioonid, valgustus ja pingid 31 744 eurot. Mittetulundusühingule Võrtsjärve Ühendus esitas rulapargi ehitamiseks projektitaotluse mittetulundusühing Jõud. PRIA andis Leaderi meetme kaudu projektile 70 366 eurot ja Tarvastu vald lisas sellele 8011-eurose panuse.

Rulapark tekitas elevust juba enne valmimist, sest Mustla noored ootasid sellist paika pikisilmi. Kohalikud ekstreemsportlased, keda on praegu kümmekond, usuvad, et selle alaga tegelejaid tuleb juurde. Mikromulgi korraldaja Kris Sülla arvates on Mustlasse loodud park ideaalne.

Kohalikud inimesed peavad lauluväljaku ümbruse korrastamist tänuväärseks. Enne oli ala soine ja kõrgetel puudel elasid varesed. Nüüd näeb park hea välja ning noortel on tegevust. Parki hakkab korras hoidma valla palgal olev heakorraettevõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles