Repliik: Dilemma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Seil
Liisi Seil Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaal on taas alanud lõpuaktuste hooaeg. Aastaring on taas möödas ning uus lend põhikooli- ja gümnaasiumilõpetajaid saab tuule tiibadesse. Kui palju neist leiab tee tagasi kodukohta, ei oska keegi öelda.

Noortele nõu andjad seisavad paraku kahetiste tundmuste ees.

Ühest küljest on igati aateline ja õige soovitada tublidele tarkpeadele, et tulgu kodukanti tagasi ja realiseerigu oma teadmised siin.

Teisalt on ilmselt iga lapsevanem endalt küsinud, kas madalaima keskmise palgaga maakonnas on tema lapsel ikka piisavalt võimalusi rajada edukat tulevikku. Kas talle piisab ainult aadetest või vajab ta elus hakkama saamiseks ka muud — jõudsalt arenevat keskkonda ja suuremaid sissetulekuid?

Me võime küll deklareerida, et raha pole elus peamine ja sellele keskenduda pole eetiline. Tegelikus elus määrab palju aga just sissetulek, kuigi hing võib vahel soovida hoopis muud.

Viljandimaa vajab pööret tõusule, sest muidu jõuavad siia tagasi vähesed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles