Pensioni ei saa, kui avaldus on tegemata

Sakala
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pension.
Pension. Foto: Elmo Riig

Sotsiaalkindlustusamet annab teada, et pensionide, toetuste ja hüvitiste maksmine peatatakse, kui raha saaja pole esitanud avaldust, mis moel ta seda kätte saada tahab.


Erandkorras maksti veebruaris raha välja ka neile, kes jätsid väljamaksuviisi õigel ajal valimata ja avaldust ei esitanud. Veebruar oli otsekui üleminekukuu.

Kas ja kui palju on veel pensionäre või sotsiaaltoetuste saajaid, kes ei ole seniajani pensioniametiga ühendust võtnud, selgub märtsi esimesel nädalal.

Neile, kel on seni pensioni, toetuse või hüvitise uue väljamaksuviisi valimiseks vajalik avaldus esitamata ning kes ei kasutanud ka võimalust oma veebruarikuu raha saamiseks endisest kohast, peatatakse raha maksmine alates veebruarist. Keegi ei jää sellest siiski ilma. Kogu saadaolev summa makstakse välja tagantjärele, pärast vormikohase avalduse esitamist elukohajärgsele pensioniametile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles