VÄLISMAA

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurbritannia tahab kodanike järel nuhkida

Briti võimud kavandavad seaduseelnõu, mis lubaks jälgida kõigi Ühendkuningriigi elanike elektroonilist suhtlust.

Eile parlamendile tutvustatud eelnõu näeb ette miljonite brittide erasuhtluse kohta detailsete andmete kogumist, mis olevat vajalik võitluseks terrorismi ja kuritegevusega.

Siseminister Theresa May kinnitas, et programm vestluste sisu ei uuri, kuid asjatundjate sõnul on võimalik ka sisu avamata saada ühe klahvilöögiga põhjalik ülevaade inimese elust.

Jälgimisseaduse vastu olev parlamendiliige David Davis ütles BBC raadiole, et programm kogub tohutul hulgal informatsiooni ja sekkub inimeste ellu.

Prantsusmaal paljastati hulk valerahategijaid

Prantsuse politsei purustas rahavõltsijate võrgustiku, mis oli trükkinud üle üheksa miljoni euro ja mida on nimetatud riigi läbi aegade suurimaks.

Prantsuse võltsimisvastane büroo on juhtumiga tegelnud 2007. aastast, mil võltsitud rahatähed ringlusse ilmusid.

Trükikoda oli peidetud tööstuskompleksi Meaux’ ja Chellesi alevi vahele. Seal toodeti kõrgetasemelist valeraha digitaalselt, mitte tavapäraselt trükkides. Esialgseil andmeil jõuti teha üle 350 000 võltsitud 20- ja 50-eurose rahatähe.

Võrgustiku juhti kirjeldati kui 50. eluaastates meest, kes on võltsimise eest varem karistada saanud. Prantsusmaal avastatakse aastas 30 kuni 40 valerahategijat, kuid seni ei ole ükski võrgustik olnud nii ulatuslik, teatas politsei.

Soome ministrid puhkavad juulis

Nii nagu teisedki soomlased, on enamik ministreid puhkusel juulis.
Majandusminister Jyri Häkämies ja tööminister Lauri Ihalainen on juulis puhkusel neli nädalat. Nende puhkus on kõige pikem. Peaminister Jyrki Katainen kavatseb juulis puhata kolm nädalat.

Teisalt on suur tõenäosus, et plaanidesse tuleb teha muudatusi. Kui eurokriis süveneb, peavad vähemalt Katainen ja rahandusminister Jutta Urpilainen puhkuse edasi lükkama. Silmas tuleb pidada, et valitsuses peab tööl olema vähemalt viis ministrit.

Prantslased lahkuvad Afganistanist

Lähinädalail hakatakse Prantsuse sõjaväelasi Afganistanist ära tooma. Selles riigis on hukkunud kokku 87 Prantsuse sõdurit, neist üheksa sel aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles