Veepargi rajamine viibib

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühingu Viljandi Veepark juhi Rome Arumaa sõnul paigaldatakse Paala järve äärde veepargi tarvis mitme meetri kõrgused terasmastid, mis võetakse talveks maha.
Osaühingu Viljandi Veepark juhi Rome Arumaa sõnul paigaldatakse Paala järve äärde veepargi tarvis mitme meetri kõrgused terasmastid, mis võetakse talveks maha. Foto: Elmo Riig / Sakala

Algse plaani järgi pidanuks juuni algul Paala järve kohale tõmmatama tross, mille külge kinnitatud nöörist hoides saavad veelaudurid sõitu teha, kuid seni seda seal veel pole.

Mai keskel sai osaühing Viljandi Veepark loa paigaldada suveks kahele poole järve mitme meetri kõrgused terasmastid. Nende vahele kinnitatakse tross, mille küljes omakorda on mootori jõul liikuv veonöör. Sellest kinni hoides saavadki veelaudurid üle järve libiseda.

Ettevõtte juhi Rome Arumaa sõnul on plaan endiselt jõus, kuid selle teostumine on viibinud, sest vahepeal otsustati Ettevõtluse Arendamise sihtasutusest starditoetust küsida. «Kuni taotlusele pole tulnud vastust, ei või me midagi püsti panna,» seletas ta.

Arumaa avaldas lootust, et agregaadid jõuavad kohale õige pea, ehk juba eeloleval nädalavahetusel. «Midagi kindlat ma siiski praegu lubada ei saa,» rõhutas ta samas.

Wakepark’iks nimetatav atraktsioon ei erine asjahuviliste selgituse kohaselt märkimisväärselt mootorpaadi järel veelauaga sõitmisest. Ainus vahe on selles, et vedajaks pole sõiduk, vaid trossisüsteem. Selle tarbeks tuleb üks mast Uku tänava otsa ja teine kohta, kus kunagi asus kohvik Suvi. Lisaks trossisüsteemile rajatakse järve Paalalinna-poolsele kaldale ajutine piletimüügikoht koos väikese kohvikuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles