Viljandis oli esimesena Sten Sarv

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa velotuuri teise etapi võitis Saaremaa jalgratturite klubi Viiking Viljandist pärit rattur Sten Sarv.
Saaremaa velotuuri teise etapi võitis Saaremaa jalgratturite klubi Viiking Viljandist pärit rattur Sten Sarv. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kolmapäeval sõidetud Saaremaa velotuuri 151-kilomeetrise teise etapi Tartust Viljandisse võitis Saaremaa jalgratturite klubi Viiking Viljandist pärit rattur Sten Sarv.

Sisuliselt otsustati etapi saatus juba 50. kilomeetril, kui pärast Otepääd õnnestus peagrupist ära sõita neljal ratturil, kellest kolm suutsid püsida ees lõpuni. «Ei uskunud, et see meil õnnestub,» tunnistas juba mitu aastat Viikingi meeskonnas sõitev Sten Sarv.

Sõidu edenedes kasvas jooksikute edu peagrupi ees üle kolme minuti. Oma osa oli sellel ka loiult sõitnud peagrupil, kus üksikud rünnakukatsed tõrjuti ja enam tegeldi konkurentide tegevuse kontrollimisega.

Viimastel kilomeetritel hakkas lõpuks tööle ka peagrupp, liidrite edu sulas jõudsalt ning oli enne finišit veel väga napp. Ehkki jooksikud püüti praktiliselt kinni, jäi Sten Sarv ületamatuks.

Velotuuril on ees veel kolm etappi. Sten Sarv tunnistas, et on etapivõidu üle õnnelik, sest edaspidi on seda raske korrata — mägesid on vähe. «Tahan, et oleks rohkem küljetuult, siis on minu võimalused paremad,» lausus ta.

Kahe etapi kokkuvõttes on liider Aksel Nõmmela, Sten Sarv on sama ajaga teine. Paremuse selgitamisel said määravaks temposõidus väljasõidetud kümnendikud. Kolmas on mullune tuuri võitja Mart Ojavee, kes kaotab liidritele kolme sekundiga.

Neljapäeval kell 11 antakse Viljandis Vabaduse platsil Saaremaa velotuuri kolmanda etapi start. Sõit kulgeb marsruudil Viljandi—Suure-Jaani—Vändra—Järvakandi—Rapla. Viljandist lähevad ratturid mööda Põltsamaa teed Tääksi ja sealt läbi Olustvere Suure-Jaani, kuhu sõidu liidrid jõuavad umbkaudu kell 11.50. Seal on 144-kilomeetrise kolmanda etapi esimene vahefiniš ning selleks ajaks on ratturitel seljataga 42 kilomeetrit.

Teise etapi lõpuprotokolli leiab siit.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles