Saaremaa vormis Sten Sarv võidutses kodulinna tõusul

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa jalgratturite klubi Viiking meeskonda kuuluv Sten Sarv võitis eile Viljandis järsu Kõrgemäe tõusuga lõppenud 55. Saaremaa velotuuri teise etapi.
Saaremaa jalgratturite klubi Viiking meeskonda kuuluv Sten Sarv võitis eile Viljandis järsu Kõrgemäe tõusuga lõppenud 55. Saaremaa velotuuri teise etapi. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi mees tõstis Kõrgemäe tõusul Saaremaa klubi särgis käed ja lasi kuuldavale võidumöirge — ta oli võitnud Saaremaa velotuuri teise etapi.

«Lõpukilomeetritel sõitsin kui vati sees, puhtalt tahte jõul ja krampidega võideldes,» lausus 55. Saaremaa velotuuri teise etapi võitnud Sten Sarv. «Täna täitus üks mu unistus,» lisas ta.

Edukas rünnak

Tartust alanud ja läbi Otepää Viljandimaale jõudnud tuuri teine etapp oli 151 kilomeetrit pikk. Pärast paari sõidu algfaasis tehtud tulutut katset suurel sõitjate grupil eest ära minna õnnestus neljal mehel ligemale 50 kilomeetri järel end teistest siiski lahti rebida.

Päevakangelaseks tõusnud Sten Sarve sõnul polnud tal esialgu rünnaku õnnestumisse eriti usku, ent sõidu edenedes kasvas temal ja teistelgi kvartetti kuulunutel edulootus, sest vahe peagrupiga kärises aina suuremaks.

Veel 13 kilomeetrit enne finišijoont oli liidrite edu ülejäänute ees 3 minutit ja 20 sekundit, lõpuks kahanes see siiski peaaegu olematuks.

Ehkki jälitajad jõudsid Viljandis jooksikutele kandadele, jagas tuuri teise etapi väärtuslikumad kohad just see sõidu käigus kolmikuks kahanenud punt. Saaremaa klubi Viiking vormis pedaaliva Sten Sarve lõpuspurt Kõrgemäe tõusul oli võimsam nii teise koha teeninud Pärnu Kalevi spordikooli liikme Karlo Aia kui kolmandaks jäänud Raplamaa rattaklubi KoMo sõitja Martti Alesmaa omast.

«Eriti magus on võita just Viljandi etappi. Oma raskuse tõttu on see sellel tuuril mulle ka kõige sobilikum,» tunnistas Sten Sarv. Mehe sõnul tal kolmel järgmisel etapil erilisi võiduvõimalusi pole, sest ees seisavad sõidud väheste tõusude ja kerge profiiliga radadel. «Näen oma võimalusi vaid tugeva küljetuule korral. Ühesõnaga, mida raskemad on olud, seda suuremad šansid,» kõneles Sarv.

Viljandlastel läks halvasti

Viljandi rattaklubi meeskonnal teine etapp eriti hästi ei läinud. Edukamad olid Martti Välk ja Taavi Klaos, kes lõpetasid kuuendas kümnes. «Meil ei olnud täna kuigi õnnestunud sõit,» tunnistas siinse rattaklubi treener Marek Johanson. Tema selgitust mööda eksis üks viljandlaste liider Heimtali juures positsioonivalikuga ja pudenes seetõttu konkurentsist, Mikk Tootsi ja Josten Vaidem sattusid aga enne Viljandit kukkumisse. «Meile polnud kõige parem päev,» kordas Johanson.

Kahjuks polnud korraldajad eile enne «Sakala» trükkiminekut avaldanud tuuri teise etapi ametlikku lõpuprotokolli.

Edasi Raplasse

Kahe etapi kokkuvõttes jätkab tuuri liidrisärgis Aksel Nõmmela, Sten Sarv on sama ajaga teine. Paremuse selgitamisel said määravaks temposõidu sekundikümnendikud. Kolmas on mullune võitja Mart Ojavee, kes kaotab liidritele kolme sekundiga.

Täna kell 11 antakse Viljandis Vabaduse platsil velotuuri kolmanda etapi start. Sõit kulgeb marsruudil Viljandi—Suure-Jaani—Vändra—Järvakandi—Rapla. Viljandist lähevad ratturid mööda Põltsamaa teed Aimlasse, edasi Tääksi ja läbi Olustvere Suure-Jaani, kuhu liidrid jõuavad umbkaudu kell 11.50. Seal on 144-kilomeetrise kolmanda etapi esimene vahefiniš ning selleks ajaks on ratturitel seljataga 42 kilomeetrit.

55. Saaremaa velotuur lõpeb laupäeval Kuressaares.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles