Ringhäälingu olematu maja heaks on läinud mitu miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Allikmaa
Margus Allikmaa Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Rahvusringhääling on uue maja ehitamise kavast loobunud, kuigi eeltöödele on kulunud juba 3,75 miljonit eurot.

Rahvusringhäälingu (ERR) nõukogu otsustas teisipäeval ringhäälingumaja projekti lõpetada. Nõukogu esimees Agu Uudelepp ütles, et praeguses majandusolukorras ei ole ERR-ile Tallinna Kristiine linnaossa uue hoone ehitamine realistlik.

ERR on aastate jooksul kulutanud uue hoone projektile 3,4 miljonit eurot, millele lisandub 350 000 euro eest tasumata arveid. Seega on ERR-il ringhäälingumaja projektile kulunud kokku 3,75 miljonit eurot.

ERR-i tellitud hinnakalkulatsioonide järgi läheks uus maja maksma 55—71 miljonit eurot. Maja oli kavandatud aadressile Tuisu tänav 21.

ERR võttis ringhäälingumaja projekteerides aluseks 2007. aastal korraldatud arhitektuurivõistluse võidutöö, mille autor on Taani arhitekt Erik Nobel. See näeb ette klaasist hoone, mille sisse on paigutatud läbipaistmatute seintega stuudiod.
2007. aastal loodeti avada uus ringhäälingumaja 2011. aasta 18. detsembril, kui oli rahvusringhäälingu 85. aastapäev.

ERR-i juhatuse esimehe Margus Allikmaa sõnul kavatseb ERR uue hoone ehitamiseks mõeldud krundi Tuisu tänaval alles jätta, sest selle kulu ei ole suur ja tulevikus võib seda vaja minna.

Allikmaa ütles, et ei ole teada, millised mõtted tulevad seoses ringhäälingumaja ehitusega 5—10 aasta pärast, mistõttu ei ole otstarbekas krunti maha müüa.
ERR peab tasuma Tuisu tänav 21 asuva 23 943 ruutmeetri suuruse krundi eest aastas 2369 eurot maamaksu ning see on Allikmaa jutu järgi ka ainus kulu.

Allikmaa lisas, et ERR-i nõukogus ei ole Tuisu tänava krundi teemat arutatud ning ta ei välistanud, et nõukogu langetab teistsuguse otsuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles