Laadaloos aitab vee majja tuua

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Heategevusklubi Lions menukas hansapäevade loterii aitab Viljandimaa perekonnal ehitada oma elamisse vee- ja kanalisatsioonitorustiku.

LC Viljandi Fellin osales teist aastat hansapäevade laadal loteriiga, mille ostjad said toetada heategevust ja võita isetehtud käsitööesemeid.

Kui eelmisel aastal läks loterii tulu Viljandi maakonnahaiglale imikuvoodite soetamiseks, siis seekord toetatakse üht Viljandimaa lastega perekonda, kellel pole kodus veesüsteemi.

Laadaloteriiga teeniti 1030 eurot. LC Viljandi Fellini presidendi Jaanus Heile sõnul müüdi kahe päevaga ära kõik loosid. Ta tänas kõiki inimesi, kes andsid heategevusse oma panuse.

Loosivõitude valmistamine algas juba kuu aega tagasi, kui Lionsi liikmed kogunesid töötubadesse. «Naised valmistasid kõrvarõngaid ja mehed tegid sepiseid,» tõi Heile näiteks. Ettevõtmise muutis erakordseks see, et lisaks Lions-klubi liikmetele lõid töös kaasa abi vajav perekond ning nende lähedased ja tuttavad.

Veeprojekti käikuminek selgub uuel nädalal, mil Lions-klubi peab koosolekut. Siis arutavad liikmed, kuidas loteriiga ja toetajatelt saadud raha ning oma jõuga plaani ellu viia.

Heile tõdes, et veeta peresid on maakonnas teisigi, kuid mainitud perekonnast sai Lions-klubi teada tänu kõrvaltvaataja abipalvele. «Peres on andekad lapsed ning vee- ja kanalisatsioonitorustiku ehitamine aitab kergendada kõigi pereliikmete igapäevast elu,» rääkis klubi president.

LC Viljandi Fellin on küll alles kaheaastane, kuid on juba mitmele abivajajale käe ulatanud. Lisaks kõnealusele perele ja maakonnahaiglale toetasid Lionsid selle õppeaasta jooksul üht andekat spordipoissi, kellele nad tagasid igapäevase sooja lõuna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles