Kunstnik taastab maja

Merilyn Säde
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik Anu Raud soovib, et vaestemajast saaks pärast restaureerimist kodune eesti majapidamine.
Kunstnik Anu Raud soovib, et vaestemajast saaks pärast restaureerimist kodune eesti majapidamine. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tekstiilikunstnik Anu Raud on otsustanud taastada annetuste abiga kunagise Heimtali vaestemaja, et anda see kunstitudengite käsutusse.

Kaks aastat tagasi põlengus rängalt kannatada saanud ehitise tahab Raud taastada  täpselt sellisena, nagu see oli. Kunagi valla vaestemajaks rajatud hoonest saaks ööbimiskoht kunstitudengitele ja teistele huvilistele.

Heimtalis Kääriku talus elava Anu Raua juures käib igal suvel praktikal kümneid tudengeid ning nad vajavad seal eluruumi.

Maja taastamiseks kogus tekstiilikunstik raha annetustest. Kogunenud on ligi 10 000 eurot ja sellest peaks piisama. Suurima annetuse on teinud Rootsis elav 90-aastane eestlane Riho Leipalu, kes andis 5000 eurot.

Ehituse ja restaureerimise on lubanud oma hooleks võtta kultuuriakadeemia tudeng Henrik Välja, kellele saaks vaestemaja taastamisest diplomitöö. Anu Raud loodab, et hoonet saab kasutama hakata kahe aasta pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles